1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hrant Dink cinayeti soruşturmasında tutuklama
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında tutuklama

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında tutuklama

Dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olan Özkan Mumcu tutuklandı

A+A-

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, o dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olan Özkan Mumcu tutuklandı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan Özkan Mumcu ve o dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olan Muhittin Zenit, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce ifadesi alınan Özkan Mumcu tutuklandı. Muhittin Zenit'in hakimlikteki sorgusu ise sürüyor.

Hrant Dink soruşturması kapsamında 26 Aralık 2014'te ''şüpheli'' sıfatıyla ifadeleri alınan Mumcu ve Zenit, "ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Mumcu ve Zenit'i, yurtdışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcılık ise Mumcu ve Zenit'in serbest bırakılmasına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, cinayette ihmali olduğu ve o dönem Trabzon'dan İstanbul'a ve Ankara'ya farklı raporlar gönderdiği iddiasıyla Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. (AA)

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur