1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HP'den seyrüsefer ruhsatı uygulamasına eleştiri 
HP'den seyrüsefer ruhsatı uygulamasına eleştiri 

HP'den seyrüsefer ruhsatı uygulamasına eleştiri 

HP, hükümetin ödenmeyen seyrüsefer ruhsat harçlarını tahsil etmek yerine, piyasada pahalılığı daha da artıracak yollara saptığını ileri sürdü. 

A+A-

Halkın Partisi (HP), hükümetin siyasi irade gösterip yasaları uygulamak ve ödenmeyen seyrüsefer ruhsat harçlarını tahsil etmek yerine, piyasada pahalılığı daha da artıracak yollara saptığını ileri sürdü. 

HP’den yapılan açıklamada, Yol Kullanımının ve Emisyonun Vergilendirilmesi Yasa Tasarısı’nda yer alan “seyrüsefer ruhsat harçlarında tespit edilen önemli ölçüdeki kayıt dışılığın önlenmesi” ve “akaryakıtın ülkeye giriş noktasından itibaren kayıt altına alınması” tabirlerinin, hükümetin gerek sicile kayıtlı malların; gerekse ülkeye sadece iki gümrük kontrol noktasından girişi yapılabilen akaryakıtın denetimini yapmaktan aciz olduğunun en açık ispatı olduğu savunuldu. 

Açıklamada, hükümetin bu yanlıştan bir an önce dönülmesi istenerek, akaryakıt üzerinden seyrüsefer ruhsatı uygulamasının yaratacağı olası sorunlar detaylı olarak ortaya konuldu, mevcut seyrüsefer uygulamasının verimli çalışabilmesi için bazı önerilerde bulunuldu. 

Halkın Partisi hükümetin yasa tasarısına dair eleştirilerini, muğlaklıkları ve somut çözüm önerilerini Meclis Başkanlığı’na da bir mektupla iletti.

 

 

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur