1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hisar Restorant
Hisar Restorant

Hisar Restorant

İlgiden tutun da lezzet ve fiyata kadar. Bu tür mekanlar genelde mütevazi hizmet verirler. Sanki gelen misafiri kırmamak için ve onları mutlu etmek için çaba harcarlar.

A+A-

Zekai Altan

Hem temiz, hem hijyenik, hem makul mönü fiyatı hem de lezzetli mönüleri olan bir mekan. Genelde mekanlar gösterişleri ile yorumlanıp değerlendiriliyor. Böyle büyük ve görkemli mekanlar dikkat çekiyor.  “Aman, ne güzel bir restorant” diye de yorumlar yapılıyor. Haksız yere de tanıtımlar yapılıyor. Her ne hal ise bu gösteriş budalalağıdır. Öyle mekanlar vardır yapılan yatırımlar ile adeta büyüleyici oluyor. Ancak nitelikten ve restorant özelliğinden uzak olurlar. Daha çok nicelikleri ile var olurlar. Tabii tüm mekanlar değil. Ben genelde bu tür mekanları pek sevmem. Burada beklentilere fazla cevap vermezler. Personel genelde mekanık bir sistemde çalışır. O sıcaklığı, konukseverliği pek bulamazsınız. Monoton bir servis. Sanki istersen ye, istersen yeme anlayışı. En önemlisi konukseverlik ve güleryüz. Tabii lezzet ve ödenecek ücret de ayrı bir soru.  Kıbrıs’ta böyle sıcak ortamlar, samimi ve güleryüzlü hizmet veren öyle küçük mekanlar vardır ki bu mekanlardan zevk  alırsınız. İlgiden tutun da lezzet ve fiyata kadar. Bu tür mekanlar genelde mütevazi hizmet verirler. Sanki gelen misafiri kırmamak için ve onları mutlu etmek için çaba harcarlar. Tam anlamı ile misafir ağırlama geleneğini yaşatmaya çalışırlar. Bunlardan bir tanesi de Mağusa’da Hisar Restorant‘tır.

MAĞUSA’DA FAVORİNİZ OLACAK BİR LEZZET MEKANI

Hisar Restorant, Mağusa Liman kapısının tam karşısında. Köşe üzerinde. Bu restorantta böyle gösterişli bir yapı aramayın. Tam aksine çok basit ve hoş bir görünümü olan bir mekan. Önünde küçük bir araç park alanı. Buraya aracınızı park ettikten sonra ayrılırken biraz dikkat edin. Çünkü ana yol kenarı bir alandır. İç alan olduça hoş. Basit bir dekor. İçeri girdiğinizde sizi karşılayan Hüseyin Gül. Hüseyin Kaleburnu kökenli. Genç ve sempatik. Mekan kendine ait. On iki yıl amcasının yanında çalıştı. İyi bir birikim elde etti. Tecrübe ve şimdi kendine ait mekanını çalıştırıyor. Karşılaması, ilgisi ve konukseverliği ile ilk imajı yaratıyor. Hem de çok olumlu.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı çok basit. Tek sayfa. İngilizce ve Türkçe. Mönü kartında kebap çeşitleri, pideler, ciğer ve Adana kebap gibi çeşitler sunulmakta. Et, tavuk şiş, şeftali, ciğer kebap ve Adana Kebap. Bunun yanında karışık ızgara olarak da seçeneği vardır. Pide çeşitleri de ayrıca. Merak ettim. Bu basit gibi görünen mönü ile fiyatı kıyasladığımda nasıl bir lezzet ve keyf alacağım diye. Bir mekanın başarısı ve himetleri ile genelde bir bütünsellik yaratmalı. Bu hizmetlerde ilk imaj çok önemli. Hüseyin bu ilk imajı çok iyi başardı. Doğrusu ilk yaklaşımı da çok hoşuma gitti. Bizim mesleğimizde maliyeti olmayan tek şey “Tebessümdür”. Hüseyin’de de bu vardır. Biz karışık ızgara siparişi verdik. Çok uzun bir sure geçmeden mezeler servis edildi. Az ve öz. Ancak lezzetli ve doyurucu. Sırası ile yengeç bacağı salatası. Mısırlı. Karışık turşu, humus, üzeri kırmızı pul biberli, yoğurt, acılı ezme, pakla gavrulmuş yumurtalı. Tamamen Kıbrıs mutfağı. Mevsimsel. Ve yumurtalı badadez de. Ve de ağrelli. Ekmek olarak Kıbrıs pidesi. Ne ilginçtir. Artık pide yazamıyoruz ve söyleyemiyoruz. Kıbrıs pidesi hatta daha doğrusu Kıbrıs bidesi yazmak ve söylemezsek farklı anlaşılacak. Artık mutfağımıza Türk mutfağı pidesi olarak bilinen tırnak pide girmiştir. Yaygınlaştı. Bu nedenle Kıbrıs bidesi olarak belirtmek gerekir. Evet az ve öz olan mezeler çok lezzetli ve taze. Günlük. Ağrelli bambaşka. Ağrelli iki türlü hazırlanır ve yenir. Acılı veya acısız. Bu damak tadı ile ilgilidir. Acısız genelde derin dondurucuda saklayacakasanız kendi suyunda öldürürsünüz sonra da derin dndurucuya koyarsınız ve istediğiniz zaman yersiniz. Veya acısını almadan yumurta ile kavırıp yersiniz.  Bizim tattığımız acısıydı. Üzerine ekşiyi sıkıp yedikten sonra tadına doyulmaz. Ana yemek ise karışık kebap. Çok dolu ve gösterişli bir tabak. Şeftali, tavuk şiş, et şiş, pirzola, Adana kebap, ciğer kebap ve garnitürleri de domates, kuru soğan, yeşil biber ile hellim ızgara. Tabağın görünüşü de göz doldurur. Bol salata. Ekşisi ile. Ekşiyi böyle etin üzerine sıkıp yerseniz ayrı bir tad almış olursunuz. Tavuk şişe bayıldım. Çok yumuşak. Ağzınızda adeta eriyor. Böyle saman gibi bir tat vermez. Terbiyesi çok iyi yapıldı. Zeytinyağı, kırmızı pul biber ve doğranmış sarmısak ile yapıldığını anlarsınız. Hüseyin‘i kutlamak gerekir. Tam lezzet rüzgarcığı estirdi. Ayrıca mekan da hareketli. Fiyatları da oldukça makul. Tek porsiyon alacağınız mönülerde ödeyeceğiniz ücret 30.00- 35.00 TL arası değişiyor. Full karışık mönüde ise 35.00 TL. Evet, Hisar Restorant ideal bir mekan. Paket servisi hizmeti de vermektedir. Tavsiye edeceğim bir mekan. Buradaki konukseverliğ, sıcak ilgiyi ve en önemlisi fiyatına uygun lezzetleri mutlaka tadın.

 

TEL: 0533 869 05 61
ADRES: MAĞUSA LİMAN KAPISI –MAĞUSA
SERVİS SAATLERİ: 09.00-24.00
SERVİS SAATLERİ: HER GÜN AÇIK     

Bu haber toplam 4839 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 307 Sayısı

Adres Kıbrıs 307 Sayısı