1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlıkla suçlanıyor…
Hırsızlıkla suçlanıyor…

Hırsızlıkla suçlanıyor…

Ergenekon köyünde meydana gelen “Ev açma” ve “Sirkat” meselesi ile ilgili olarak şüpheli görülen C.Ç tutuklandı…

A+A-

Ergenekon köyünde 21 Şubat tarihinde Arif Kürt’e ait eve girerek 4 bin TL çalmakla suçlanan C.Ç, Güzelyurt bölgesinde tespit edilerek tutuklandı. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi. Zanlının suç ortakları olduğuna inanılan 2 kişi ise aranıyor.

4 bin TL çaldı…
Meselenin tahkikat memuru Şükrü Ömürlü, 21 Şubat tarihinde Ergenekon köyünde meydana gelen “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” meselesinde olay yerinde kiralık bir aracın ve araç içerisinde bulunan 3 kişinin şüpheli olarak görüldüğünü belirtti. Şüpheli araç ve kişiler ile ilgili olarak telefon dökümlerinden yapılan ileri soruşturmada meselede zanlı olarak görülen C.Ç’nin 23 Şubat tarihinde Güzelyurt bölgesinde tespit edildiğini belirten Ömürlü, zanlının diğer aranan 2 zanlı ile olay saatinde ve olay saatinden sonra ayni bölgede devamlı olarak telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı, 15 suçtan aranıyordu…
Polis Memuru Şükrü Ömürlü, zanlı C.Ç’nın yapılan parmak izi incelemesinde 2011 ve 2012 yıllarında Kadir Karahan isminde KKTC’ye giriş yaptığını ve Güzelyurt, Lefkoşa, Mağusa ve Karpaz bölgelerinde “Ev açma”, “Sirkat” ve “Adam yaralama” suçlarıyla ilgili methalder olup arandığını açıkladı. Zanlnın 19 Şubat 2015 tarihinde C.Ç olarak KKTC’ye giriş yaptığını belirten Ömürlü, zanlının işlemiş olduğu toplam 15 suçtan daha arandığının tespit edildiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Ömürlü, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı C.Ç’nin tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur