1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlık yaptı, “Komşuların baskısıyla oldu” dedi
Hırsızlık yaptı, “Komşuların baskısıyla oldu” dedi

Hırsızlık yaptı, “Komşuların baskısıyla oldu” dedi

Lefkoşa’da bir evin bahçesi içerisinde bulunan bir fabrikaya ait eşyaları ve hammaddeleri çaldığı iddia edilen zanlı S.A. tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da bir evin bahçesi içerisinde bulunan bir fabrikaya ait eşyaları ve hammaddeleri çaldığı iddia edilen zanlı S.A. tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Soner Şaban, 24 Ağustos’ta saat 16.00’da karakola gelen İskele'de sakin Ata Tepe’nin yaptığı şikayette kendisine ait Şafak Sokak no 4 Çağlayan Lefkoşa adresindeki ikametgahın ön bahçesi içerisinde bulunan kapatmış olduğu fabrikasında kullandığı, 1 adet Niplin Pres makinesi, 1 adet ağaç sıvama ve tornolama makinesi, 1 adet Kenet pres makinesi, 2 adet J.A.V tipi filtre sarma makinası, 1 adet sanayi tipi punto kaynak makinesi, 21 adet 200 litrelik variller içerisinde bulunan 250 kiloluk macun kıvamındaki P.V.C hammaddesinin demirden mamul çeşitli kalıp ve tezgahların ve 1 varil dop yağını, 10.03.2019 ve 02.08.2019 tarihleri ile 11.30 ve 12. 00 saatleri arasında Lefkoşa'da sakin S.A. tarafından sirkat edildiğinin öğrenildiğini anlattı.

Suçunu kabul etti…

Polis, bu mesele ile ilgili olarak Lefkoşa'da sakin S.A.’nın Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest emri ile tutuklandığını söyledi. Polis, yine bu mesele ile ilgili zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti. Polis,  mesele ile ilgili olarak alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğundan zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

“Komşuların baskısıyla yaptım”

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı mahkemeden özür dileyerek,  “Bu yaşıma kadar hiçbir suça karışmadım. Komşuların baskısıyla bu suçu işledim. Bu eşyaların kokusundan tüm mahalle olarak şikayetçiydik. Mal sahibinden de kaldırması için rica etmiştik ama yapmadı” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, zanlının soruşturma maksatlı üç gün tutuklu kalmasına emri verdi.

Bu haber toplam 2161 defa okunmuştur