1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlık, uyuşturucu, silah…
Hırsızlık, uyuşturucu, silah…

Hırsızlık, uyuşturucu, silah…

Girne’de Şubat ayı içerisinde hırsızlık yapan ve çaldıkları malları Mağusa’da Mustafa Güvenateş’e vererek karşılığında 9 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan zanlı B.H ile A.M.R.K isimli iki genç tutuklandı

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Girne’de Şubat ayı içerisinde hırsızlık yapan ve çaldıkları malları Mağusa’da Mustafa Güvenateş’e vererek karşılığında 9 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan zanlı B.H ile A.M.R.K isimli iki genç tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak için teminata bağlandılar. Teminata bağlanan zanlılar teminat şartlarını yerine getiremedikleri gerekçesiyle 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

9 gr uyuşturucu aldılar…
Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 2015 yılı Şubat ayı içerisinde Girne’de işlenen hırsızlık meselesi ile ilgili olarak zanlıların yapılan soruşturmada çaldıkları malları Mağusa’da M. G’ye vererek karşılığında 9 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde aldıklarının öğrenildiğini açıkladı. 28 Şubat tarihinde zanlı M.G’nin tutuklandığını belirten Biçenleroğlu, zanlının evinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ile tabanca bulunduğunu açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Biçenleroğlu, zanlı B.H ile A.M.R.K’nin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremediler…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, zanlı B.H’nin 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve her iki zanlı için 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur