1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlığa toplam 12 yıl hapis cezası
Hırsızlığa toplam 12 yıl hapis cezası

Hırsızlığa toplam 12 yıl hapis cezası

Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nde Ak-Ege Freeport Ltd.’ye ait ambar içerisinden 32 kutu sigara çalan 4 sanık dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Serbest Liman Bölgesi içerisinde faaliyet gösteren Ak-Ege Freeport Ltd.’ye ait ambar içerisinden 4 bin 416 TL değerinde 32 kutu sigara sirkat eden sanık Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna ve Murat Şengül, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Ambar açma”, “Kasti hasar”, “Sabıkadan sonra sirkat suçu işleme” ve “Sirkat” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Gül 3 yıl, sanık Korkmaz 1 yıl ve sanık Kunna ile Şengül ise 4’er yıl hapis cezasına mahkum edildiler.

32 kutu sigara çalmışlardı...
Sanık Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna ve Murat Şengül, 2 Aralık 2014 tarihinde Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ak-Ege Freeport Ltd.’ye ait ambara 200 TL kasti hasar vererek açmış ve ambar içerisinden 4 bin 416 TL değerinde 32 kutu sigara sirkat etmişlerdi. Ak-Ege Freeport Ltd.’de çalışan özel güvenlik ambarın açıldığını fark etmesi üzerine polise bilgi vermiş ve olay yerine gelen polis sanık Kadir Korkmaz’ı duvardan atlarken, sanık Barış Gül ile Ecevit Kunna’yı ise ambar içerisinde suç üstü tespit ederek tutuklamıştı.

Güzeler: “Caydırıcı, ibret verici ve ıslah edici cezalar verilmeli...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna ve Murat Şengül’ü aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların mahkum edildikleri “Ambar açma” suçunun 7 yıla kadar, “Kasti hasar” suçunun 3 yıla kadar, “Sabıkadan sonra yapılan sirkat” suçu için 5 yıla kadar, “Sirkat” suçu için ise 3 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Güzeler, sirkat suçunun son yıllarda oldukça artış gösteren suçlardan olduğuna dikkatleri çekti. Hiç kimsenin başkasının malını çalmaya hak ve yetkisi olmadığını belirten Güzeler, yaygınlaşan sirkat suçlarından dolayı toplum kendisini tedirgin hissettiğini söyledi. Bu tip yaygın suçlarda ceza takdir ederken caydırıcı, ibret verici ve ıslah edici cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizen Güzeler, benzeri sabıkaları bulunan sanıkların sabıkalarına rağmen benzeri suçları işlemeye devam ettiklerini belirtti. Güzeler, sanıklara ıslah edici, caydırıcı ve ibret verici bir hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını belirterek, sanık Gül’ü 3 yıl, sanık Korkmaz’ı 1 yıl ve sanık Kunna ile Şengül’ü 4’er yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur