1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlığa 18 ay HAPİS
Hırsızlığa 18 ay HAPİS

Hırsızlığa 18 ay HAPİS

Hırsızlıktan üç kez mahkum olmuş ancak uslanmayarak aynı suçu yeniden işleyen Remzi Yılmaz’a Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi hoşgörüyle bakmadı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, daha önce üç kez hırsızlık suçundan mahkum olan ancak uslanmayarak aynı suçu işleyen Remzi Yılmaz’a acımadı, 18 ay hapis cezası verdi. Lefkoşa Arasta bölgesinde 9 Ağustos 2014 tarihinde bir restoranın açık camından içeriye girerek 100 Euro ve 40 TL madeni paraları çalan sanık Yılmaz dün yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. 22 Ağustos 2014 tarihinde beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Remzi Yılmaz, ‘sirkat ve bina açma’ suçlarından yargılandı.

“7 yıla kadar hapislik içeriyor”
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanık şahsen hazır bulundu.
Heyet adına dava kararını Başkan Yargıç Ömer Güran okudu. Güran, sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Sirkat ve bina açma gibi suçların 7 yıla kadar hapis içerdiğini söyleyen Güran, sanığın bu suçlardan benzer sabıkası olduğunu söyledi.

“Mülkiyet hakkına müdahalenin mazereti olamaz”
Bu tür suçları işleyenlerin mülkiyet hakkına müdahalede bulunduğunu belirten Ömer Güran, kişilerin mülkiyet hakkına müdahale etmeye kimsenin hakkı ve mazereti olamayacağını belirtti. Mülkiyet hakkı ihlalinin Ceza Yasası’nda ağır cezalar içerdiğini kaydeden Güran, bu tür suçları işleyenlerin, kişilerin güven içinde yaşam duygusunu ve özel yaşamın gizliliğini ortadan kaldırılmasına etken olduğuna değindi. Çok ciddi ve etken olan bu tür suçların kişilerin huzur ve esen içinde yaşama duygusunu temelden sarstığını vurgulayarak, bu tür suçları işleyen kişilere caydırıcı cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu aktardı.
Yargıç Ömer Güran, sanık Remzi Yılmaz’ın aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek suçlu bulunduğu davalardan 18 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur