1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlar okullara dadandı
Hırsızlar okullara dadandı

Hırsızlar okullara dadandı

Elektriği kesip güvenlik kamerasını devre dışı bıraktılar…

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Her geçen gün hırsızlık olaylarının arttığı ülkemizde bu sefer de hırsızlar Mağusa’daki okullara dadandı. Önceki gece Canbulat ve Özgürlük Ortaokulu, Fazıl Polat Paşa Camii ve Lucky Duck isimli kreşe girilirken, Karakol İlkokulu, Alasya ilkokulu ve Polat Paşa İlkokulunun kantinlerine girilmeye çalışıldı. Kimliği meçhul kişi veya kişiler girdikleri Canbulat ve Özgürlük Ortaokulu’nun kantininden 450 TL ile çeşitli yiyecekler çalarken, Luck Duck isimli kreşten 1 adet dizüstü bilgisayar, Fazıl Polat Paşa Camii’nden ise 20 TL çaldı.

Elektriği kesip güvenlik kamerasını devre dışı bıraktılar…
Elde edilen bilgilere göre sadece Canbulat ve Özgürlük Ortaokulunun kantinini açmayı başaran hırsız veya hırsızlar elektrikleri keserek güvenlik kamerasını devre dışı bıraktı. Hırsız veya hırsızlar güvenlik kamerasını devre dışı bıraktıktan sonra kantin kapısının camını kırıp korkuluk demirleri eğdikten sonra içeriye girdiler. Canbulat ve Özgürlük Ortaokulu kantini işletmecisi Ömer Yılkan, hırsız veya hırsızların kantin içerisindeki dolapları açtıklarını, kasada bulunan 450 TL’lik madeni paraları ve yiyecekleri çaldıklarını söyleyerek daha önce de 4-5 defa kantine hırsızların girdiğini anlattı.

Alasya İlkokulu kantinine daha önce 7 kez hırsız girdi…
Alasya İlkokulu kantininin işletmecisi İmren Seyis, kantine daha önce 7 kez hırsız girdiğini ifade ederek “Kapıyı ve pencereyi zorladılar ama bu sefer açamadılar. Sadece teşebbüs de bulundular” dedi. Öte yandan Karakol İlkokulu’nun kantinine ise girmeye çalışan hırsız veya hırsızlar kantin kapısını birçok anahtarla açmaya çalıştı ancak başarılı olamadılar.

Polis soruşturma başlattı…
Önceki akşam meydana gelen faili meçhul hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs meseleleri ile ilgili olarak polis soruşturma başlattı. Polis, okullarda bulunan güvenlik kamerası kayıtlarından zanlı veya zanlıların izine ulaşmaya çalışıyor.

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur