1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hiç bir zaman pişman olmadık”
“Hiç bir zaman pişman olmadık”

“Hiç bir zaman pişman olmadık”

YENİDÜZEN Kıbrıslı futbolcular Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı’yı Kastamonu’da ziyaret etti

A+A-

Eren ŞİŞİK

Futbol yaşamlarını Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Kastamonuspor’da sürdüren Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı Kastamonu’da YENİDÜZEN’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluğu yakından ilgilendiren karşılaşma olan Kastamonuspor – Yeni Amasyaspor maçını yerinde takip eden YENİDÜZEN’in sorularına içtenlikle cevap veren ikili, Kastamonu’da çok mutlu olduklarını ve orada olmaktan hiç bir zaman pişman olmadıklarını kaydetti.

Yaşınses: “Uyum sürecini erken atlattım”
Sezon başında kırmızı siyahlılara transfer olan ve oynadığı futbolla Kastamonu taraftarının sevgilisi haline gelen Mustafa Yaşınses uyum sürecini çok erken atlattığını ve Kastamonu’daki insanların kendisine olan yaklaşımının uyum sürecini erken atlatmasında önemli etki ettiğini söyledi.

“Herkes buraya gelmeden uzaktan atıp tuttu”
Teknik direktör Ahmet Duman’ın değişmezleri arasında yer alan Yaşınses, sezon başında BAL Ligi’ne transfer olduğu zaman kendisine yönelik eleştirilere güldüğünü ve aldırış etmediğini kaydederek, “Kimse Kastamonu’ya gelip buradaki atmosferi görmeden uzaktan atıp tuttu. Bizi eleştiren insanların hiçbiri ne buradaki yaşam standartlarını, ne futbolcu kalitesini ne de seviyeden haberdar” dedi.

“Hayatımda bu kadar ilgi görmedim”
Kastamonuspor’a gitmesine destek vermeyenlerin, yanı sıra çok sayıda destek verenin de olduğunun altını çizen yıldız futbolcu, yıllardır Kıbrıs’ta futbol oynadığını ancak Kastamonu’da hiç bir zaman görmediği kadar geniş bir kitleden yoğun ilgi gördüğünü ifade etti ve bunun kendisini inanılmaz motive ettiğini söyledi.

“Kastamonu şampiyonluk için kenetlendi”
Takımının bu sezonu şampiyon tamamlamak için elinden geleni yaptığını ifade eden Yaşınses, ilk antrenmandan itibaren hedefin Kastamonuspor’u şampiyon yapmak olduğunu kaydetti. Hazırlık dönemini çok iyi geçirememelerine rağmen, arka arkaya seri galibiyetler aldıktan sonra çıkışa geçtiklerini belirten Yaşınses, “Seri galibiyetler, şehri şampiyonluk yolunda kenetledi ve müthiş bir ortam yarattı. Kastamonu’da herkes takımı konuşuyor ve her yer kırmızı siyah. Allah’ın izniyle iki maç sonra şampiyonluğumuzu ilan edip görevimizi tamamlamak istiyoruz.” dedi.

“Performans dışı sebepler olursa bir daha milli formayı giymem”
Kendisinin bireysel olarak da bir kariyer planlaması olduğunu aktaran başarılı futbolcu, kafasındaki tek şeyin şu an Kastamonuspor’un şampiyonluğuna katkı koymak olduğunu ifade etti. KKTC Milli Takımı’nın formasını defalarca giydiğini ve bundan büyük gurur duyduğunu kaydeden Yaşınses, “Yine çağrılırsam yine gider giyerim. Bu benim için büyük bir gurur. Ancak performans dışı sebeplerden ötürü milli takıma çağrılmazsam bir daha milli formayı giymeyeceğim” dedi.

İbrahim Çıdamlı’nın da kendisi ile aynı takımda forma giymesinin kendisi için önemli bir motivasyon olduğunu ifade eden Yaşınses, “Yakın arkadaşımın da benimle birlikte burada olması birbirimize destek açısından olumlu etki etti” diye konuştu.

Çıdamlı: “Doğru bir tercih yaptığımı burada anladım. Arada büyük fark var”
Kastamonuspor’un bir diğer Kıbrıslı oyuncusu İbrahim Çıdamlı da Kastamonu’da çok mutlu olduğunu ve ne kadar doğru bir tercih yaptığını buradaki atmosferi soluduktan sonra daha da iyi anladığını kaydetti. Yıldız futbolcu ayrıca uyum sorununu kısa sürede atlattığını ifade etti.
Kıbrıs Ligleri ile BAL Ligi arasında azımsanmayacak bir fark olduğunu ve Kıbrıs’ta yaşayan insanların bunun farkında olmadığını belirten Çıdamlı, “Futbol kalitesi, maç ve antrenman temposu ve en önemlisi maddi yönden çok büyük fark var. Kıbrıs’ta maç başına 50-60 taraftarla oynarken, Kastamonu’da en az 7 bin kişi önünde futbol oynuyoruz” dedi.

“Kendimizi ilk kez futbolcu gibi hissediyoruz”
Kendilerini böylesine müthiş bir atmosferde futbolcu gibi hissettiklerini aktaran Çıdamlı, Kastamonu halkının kendilerine olan yaklaşımlarının çok iyi olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Taraftarların kendilerini çok sevdiğini ve sokakta gördüklerinde bile inanılmaz derecede desteklediklerini aktaran yıldız futbolcu, “Bireysel olarak hedefim Türkiye’deki futbol yaşantıma devam etmek. Basamak basamak düşünüyorum. Her şey bu sezonun sonundaki gelişmelere bağlı” diye konuştu.

“Transferimde Yaşınses’in etkisi büyük”
Mustafa Yaşınses ile aynı takımda olmasının kendisi için önemli olduğunu ifade eden Çıdamlı, Yaşınses’in Kastamonu’da olmasının uyum sürecini önemli oranda hızlandırdığını söyledi. Çıdamlı ayrıca, Mustafa Yaşınses’in Kastamonuspor’a transferinde çok büyük bir etkisi olduğunu kaydetti.

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Milli formayı hak ediyoruz”
17 yaşından beridir KKTC Milli Takımı’nın formasını terlettiğini kaydeden İbrahim Çıdamlı, “Ben, Mustafa, Çağrı ve Musa ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz.”dedi. Milli formayı hak ettiklerini kaydeden yıldız futbolcu, çağrılması durumunda yine kırmızı beyazlı formayı seve seve giyeceğini söyledi.

Bu haber toplam 4142 defa okunmuştur