1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hesaplarına para geçirmekle suçlanıyorlar
Hesaplarına  para geçirmekle suçlanıyorlar

Hesaplarına para geçirmekle suçlanıyorlar

İstanbul’da faaliyet gösteren bir şirketin hesaplarını ele geçirerek 115 bin 658 Euro nakit parayı kendi hesaplarına aktarmakla suçlanan 3 zanlı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

 

 

Gamze BAYKUR

İstanbul’da faaliyet gösteren bir şirketin hesaplarını ele geçirerek 115 bin 658 Euro nakit parayı kendi hesaplarına aktarmakla suçlanan zanlı U.A, İ.Ö ve A.A.O dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahtekârlıkla para temini” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan her 3 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Hesap çalma meselesi ile ilgili soruşturma yapılıyor
Meselenin tahkikat memuru Mali Şube’de görevli Yılmaz Kuş, İstanbul’da faaliyet gösteren bir şirketin Yeni Zelanda’da faaliyet gösteren bir şirket ile yaptığı iş anlaşması gereği yolladığı 115 bin 658 Euro meblağlı paranın, banka hesaplarının ele geçirilerek zanlı U.A’ın Mağusa’daki TC Ziraat Bankası’ndaki hesabına aktarıldığını tespit ettiklerini açıkladı. İstanbul’daki şirketin yetkililerinin Kuzey Kıbrıs’a gelerek şikayette bulunması üzerine soruşturma başlattıklarını belirten Kuş, zanlı U.A ile İ.Ö’ın TC Ziraat Bankası’na giderek  zanlı A.’ın hesabına aktarılan paradan 96 bin Euro meblağlı çek aldıklarını ve Türkiye İş Bankası’na giderek kendi adlarına olan şirketin adına konu çeki yatırdıklarını açıkladı. Kuş, zanlı A. ile Ö.’ın çekin hesaplarına geçmesinin ardından tekrar Türkiye İş Bankası’na giderek  80 bin 900 TL nakit parayı aldıklarını ve 15 bin Euro parayı ise şirket hesabına aktardıklarını belirterek, çekmiş oldukları 80 bin 900 TL’yi ise zanlı A.A.O’ye verildiğini, zanlı O.’nin ise bu parayı şuan Türkiye’de bulunan ve aranan şahıs ilan edilen S.G isimli kişiye verdiğinin tespit edildiğini açıkladı. Kuş, ayrıca zanlıların tasarrufunda 2 adet bilgisayar kasası, 2 dizüstü bilgisayar ve 1 cep telefonu bulunarak emare alındığını söyleyerek, bilgisayar kasalarının, dizüstü bilgisayarlarının ve cep telefonunun incelenebilmesi için PGM’ye gönderildiğini ifade etti. Tahkikatın şu aşamasında zanlıların tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirten K., her 3 zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı U.A, İ.Ö ve A.A.O’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, zanlı A. ile Ö.’ın 5’er bin TL nakdi teminat ödemesine, zanlı A. ile Ö. lehine 1’er KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verirken, zanlı O.’nin ise 10 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada bir gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1593 defa okunmuştur