1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hesap kitap haftası
Hesap kitap haftası

Hesap kitap haftası

K-Pet Süper Lig’de 24. hafta bugün oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 24’üncü hafta karşılaşmaları bugün oynanacak. Lapta ve Gönyeli’nin lige veda etmesinin kesinleşmesi sonrası Yenicami geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan etti. Ligde bu andan itibaren gözler Play-out potasında kimin olacağına çevrildi.

Ligde bugün Gönyeli – Lefke, Mağusa TG – G.Birliği, K.Kaymaklı – Yenicami, Y.Boğaziçi – Cihangir, Lapta – B.Bağcıl, Serdarlı – Çetinkaya ve Mormenekşe – Doğan Türk Birliği karşılaşmaları oynanacak.

Lefkoşa Derbisi: K.Kaymaklı – Yenicami
Ligin 24’üncü hafta mücadelesi Lefkoşa Derbisi’ne sahne olacak. Ancak Yenicami’nin geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan etmesi, K.Kaymaklı’nın üçüncü sıradaki Mormenekşe’nin 5 puan önünde olması nedeniyle bu karşılaşma prestij maçından öteye gitmeyecek. Ancak her iki takımın da sahaya kaybetmek için çıkmayacağı kesin. Derbi maçta görev Mehmet Sezener’in.

Altı puanlık maç: Mağusa TG – G.Birliği
Play out potasından kurtulma mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde kazanan ekip önemli bir üç puanı hanesine yazdıracak. İki takım arasında puan tablosunda sadece 1 puanın olması ve Play-out potasının hemen başında yer almaları, karşılaşmanın önemini arttırıyor. Mağusa Türk Gücü kazanması halinde Play-out dışında kalma adına önemli bir başarı elde edecek. G.Birliği kazanırsa rakibi ile olan puan farkını 4’e taşıyarak son iki haftaya girecek. Beraberliğin iki takıma çok fazla yaramayacağı karşılaşmada görev Fehim Dayı’nın.

Birebir rakipler: Serdarlı - Çetinkaya
Ligde 12’nci sırada bulunan Çetinkaya’nın Play-out maçlarında yer alması kesinleşmiş durumda. Buna karşılık Serdarlı’nın ufak da olsa Play-out dışında kalma şansı devam ediyor. Bu sezon evinde oynadığı 11 karşılaşmada sadece 2 kez mağlup olan Serdarlı, elde edebileceği galibiyetle pota dışına çıkma şansını sürdürmek, beraberlikle rakibi ile arasında olan 5 puanlık farkı korumak isteyecek. Çetinkaya ise kazanmaktan başka birşey düşünmüyor. Alacağı 3 puanla rakibi ile arasındaki 5 puanlık farkı 2’ye düşürme hesapları yapıyor. Karşılaşmada Savaş Tilki görev yapacak.

Nefes alma maçı: Y.Boğaziçi - Cihangir
Ligde son olarak Lapta’yı 18’inci haftada mağlup eden, sonraki 5 maçlık dönemde galibiyete hasret kalan Y.Boğaziçi evinde son hafta Serdarlı ile berabere kalan Cihangir’i konuk edecek. Y.Boğaziçi önceki haftalarda alacağı bir galibiyetle belki de işleri bu kadar zora sokmayacaktı. Bu açıdan Cihangir maçı büyük önem taşıyor. Buna karşılık Cihangir kazanırsa Play-out dışında kalmayı büyük ölçüde başarmış olacak. İki takım arasında sadece 2 puanlık fark olması maçın önemini bir o kadar daha arttırıyor. Bu karşılaşmada görev Serhan Şimşek’in.

Yarı finalistler karşılaşıyor: Mormenekşe – Doğan TB
Pepsi Kıbrıs Kupası’nda Çarşamba günü yarı final mücadelesinde karşılaşacak olan iki ekip, bu zorlu randevu öncesi ligde karşı karşıya gelecekler. İki takım da ligde rahat bir konumdalar. Mormenekşe yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çekerken, kupaya nazaran daha önem verdiği ligde evinde kaybetmek istemeyecektir. Buna karşılık Doğan Türk Birliği tamamen kupaya odaklanmış durumda. Bu karşılaşmayı gerek oyuncu gerekse puansal bakımdan çok büyük kayıp yaşamadan noktalamak isteyecekler. Maçın orta hakemi Hakan Muhtaroğlu.

Tepede karşılaşacaklar: Gönyeli – Lefke
Bu sezon ligde istedikleri performansı istikrarlı bir şekilde sahaya yansıtamayan iki ekibin mücadelesinde kağıt üzerinde favori konumda Lefke bulunuyor. Bir süre önce lige veda etmesi matematiksel olarak kesinleşen Gönyeli’de kadroda bulunan genç oyuncular önümüzdeki sezona hazırlanıyorlar. Bu bakımdan ev sahibi ekibin kafası rahat durumda. Lefke önce bu maçı, ardından da haftaya oynayacağı Lapta karşılaşmasından 6 puan çıkarılarak Play-out dışında kalma hesaplarında. Lefke’de golcü oyuncu Kasım Tağman ve Aziz Sakallı bu maçta cezaları nedeniyle forma giymeyecekler. Karşılaşmada Tufan Çerçioğlu düdük çalacak.

Tek hedef 3 puan: Lapta – B.Bağcıl
Lige vedası Gönyeli gibi haftalar öncesinde kesinleşen Lapta, bu hafta evinde Play-out dışında kalma mücadelesi veren Bostancı Bağcıl’ı konuk edecek. Bu karşılaşma konuk ekip için büyük önem taşıyor. Zira geçtiğimiz hafta Gönyeli’yi 9 golle uğurlayan Güzelyurt ekibi bu haftayı da kayıpsız atlatıp, son iki haftada oynayacağı Serdarlı ve Çetinkaya karşılaşmalarından alacağı galibiyetlerle Play-out dışında kalma hesapları yapıyor. İplerin tamamen elinde olduğu bilinci ile kağıt üzerindeki B.Bağcıl maçın favorisi. Bu maçta görev Irmak Emin’in

Bu haber toplam 1076 defa okunmuştur