1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Herkes şokda
Herkes şokda

Herkes şokda

Kuruluşundan bu güne kadar futbolun her kademesinde mücadele eden Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü’nün ihraç kararı köyde infial yarattı.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu önce ki gün yapmış olduğu toplantı sonrası verdiği kakar doğrultusunda Serdarlı Gençler birliği Spor Kulübü’nün “Tüzük ve Talimatlara” uymadığı gerekçesi ile federasyon üyeliğinden ihraç edilmesi camiada şok etkisi yarattı.
Karar sonrası ulaştığımız Serdarlı Gençler Birliği Kulüp Başkanı Taşer Büyükadam, “federasyonun bunu yapacağını biliyordum, çünkü orası onların çiftliği, biz hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.
Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ise yaptığı açıklamada, “federasyon ilk günden itibaren Serdarlı’ya karşı acımasız davrandı ve ta ki kulübü ihraç edene kadar tüm yetkilerini kullandı” şeklinde oldu.
Serdarlı Gençler Birliği Kulübü eski başkanı İsmail Efeoğlu’da, “Serdarlı takımı bu ülkenin var oluşunda büyük yer tutmuş bir kulüptür, böylesi bir karar iki kişinin dudağı arasında olamaz, bu karar federasyonun bir kara lekesidir” dedi.

Taşer Büyükadam, “orası onların çiftliği, bu kararı bekliyordu”
Serdarlı Gençler Birliği Kulüp Başkanı Taşer Büyükadam, “futbol federasyonunun böyle bir karar vereceğini tahmin ediyor, hatta bekliyordum, çünkü orası onların çiftliği” şeklinde konuştu.
Taşer Büyükadam, “bu ülkede kimse veya kulüp federasyona göre hakkını arayamaz, sadece federasyon ne derse o olur, bizim yaptığımız sadece hak aramaktı” dedi ve hakkımızı sonuna kadar aramaya devam edeceklerini belirtti.

Salih Bayraktar (Serdarlı Belediye Başkanı), “federasyon ilk günden beri acımasız davrandı”
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz gün yaptığı toplantı sonunda Serdarlı’yı üyelikten çıkardı, ihraç etti kararını duyan Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, “Serdarlı Gençler Birliği Yönetimi, geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurul sonrası alınan kararı uygulamıştır”.  “Ancak yani konunun Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) gidilmesini Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü Genel Kurulu vermiştir” dedi.
Salih Bayraktar, “Serdalı’nın saha çıkmaması gününden sonra, Serdarlı ile federasyon arasında yaşananları takip etmeye çalıştım”.  “Görüyorum ki futbol federasyonu Serdarlı camiasının üzerine acımasızca yaklaşmakta ve ilk günden bu güne tüm olumsuz yetkilerini Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü için kullandı” açıklamasını yaptı.
Bayraktar, “Federasyonun almış olduğu bu kararla bizlere bu bölgede geçlerinize spor yaptırmayın, futbol oynatmayın” diyor. “Ancak federasyon şunu bilmelidir ki Serdarlı sporu ve futbolu çok seviyor ve spor yapmak, futbol oynamak için de elinden gelen mücadeleyi yapacaktır” dedi.

İsmail Efeoğlu (Serdarlı Kulübü eski başkanı), “iki kişi buna karar veremez”
Serdarlı gençler Birliği Spor Kulübü’ne hayatını adayan eski başkanlardan İsmail Efeoğlu’da haberi hayretle karşıladığını belirtirken, “böylesi bir kararın iki kişinin dudağı arasında olmaması gerektiğini ve bu karar federasyonun kara lekesidir” dedi.
Eski Başkan İsmail Efeoğlu, Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü’nün bu ülkenin var olmasında çok büyük bir yer tuttuğunu ve bu yerlere kolay kolay gelinmediğinin altını çizerken, sonuna kadar haklarını arayacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur