1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Herkes Kendi Yoluna
Herkes Kendi Yoluna

Herkes Kendi Yoluna

UBP, Haziran’daki yerel seçimler için DP-UG ile yaptıkları ‘ittifak’ anlaşmasından geri çekildi, seçimlere tek başına girme kararı aldı.

A+A-

UBP, Haziran’daki yerel seçimler için DP-UG ile yaptıkları ‘ittifak’ anlaşmasından geri çekildi, seçimlere tek başına girme kararı aldı.
DP-UG’nin İskele’de milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’yı belediye başkan adayı göstermesiyle sarsıntıyı yaşayan ‘ittifak’, UBP’nin yerel seçimlerde ‘hassas’ olduğu bölge olan Serdarlı’da da DP-UG’nin aday çıkarmasını ortaklığı bitirdi.
UBP genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısının ardından konuşan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yerel seçimlerde iki parti arasındaki ortaklığın ‘prensiplerin çiğnenmesi’ nedeniyle sona erdiğini açıkladı.
İttifak anlaşmasında milletvekillerinin aday gösterilmemesi’ yönünde prensip kararı alındığını belirten Özgürgün, DP-UG’nin kendileri ile herhangi bir şekilde yapmadan İskele’de aday gösterdiğini ifade etti.
Özgürgün, sadece İskele’de değil Serdarlı konusunda da ‘hassasiyetlerinin’ de bulunduğu DP-UG’ye aktarıldığını dile getirerek, bu anlamda işbirliğindeki prensiplerin ve samimiyetin bozulduğunu kaydetti.
“Ortada bir işbirliği ve güç birliği varsa mutlaka diğer partiyle de istişare yapmak gerekir. Ancak bizim bu konuda DP-UG ile hiçbir temasımız olmadı” diye konuşan Özgürgün, parti tabanında DP-UG’nin hükümet ortağından bir şeyler koparmak için araç gibi kullanılıyor’ izlenimin oluştuğunu, UBP’nin böyle bir şeye alet olmayacağını ifade etti.
Özgürgün, Genel Yönetim Kurulu’nda UBP’nin 28 belediyede aday çıkaracaklarını, bu çalışmanın 1 hafta içerisinde tamamlanacağını söyleyerek, alınan kararın ‘geri dönüşünün’ olmadığını vurguladı.
DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ise  UBP'nin ittifakı bozma kararı sonrasında yerel seçimlerde kendi adayları ile yola devam edeceklerini açıkladı.
Öte yandan DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy ise “UBP ilk günden itibaren zaten ittifakı sulandırmak için her şeyi yaptı. Vatana millete hayırlısı olsun” dedi.

Ayşe GÜLER'in haberinin tüm ayrıntıları bugün YENİDÜZEN Gazetesi ve YENİDÜZEN e-gazete de

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur
Etiketler : ,