1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Herhangi bir adayı destekleme yönünde karar yoktur”
“Herhangi bir adayı destekleme yönünde karar yoktur”

“Herhangi bir adayı destekleme yönünde karar yoktur”

Toparlanıyoruz Hareketi: “Başkanımızın adayların birine destek belirten ifadeleri şahsi görüşünü yansıtır”

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, Başkan Serkan Mesutoğlu’nun şahsi facebook hesabından yaptığı ve adaylardan birine destek belirten ifadelerinin, tamamen şahsi görüşlerini yansıttığını ve Hareketi bağlamadığını bildirdi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, kurulduğu ilk günden beri bir sivil toplum hareketi olarak siyaseti izleme, eleştirme ve denetleme görevini objektif ve etkili bir şekilde yapabilmek için tarafsız olmayı ilke edindiği belirtilen örgütün, siyasi seçimlerde taraf olmadığını defalarca duyurduğu, vatandaşları kendi değerlendirmeleri neticesinde “temiz toplum”, “temiz siyaset” ve “kendi iradesine dayalı bir gelecek” ilkeleri doğrultusunda seçimlerde oylarını kullanmaya çağırdığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Şimdiye kadar olduğu gibi 26 Nisan’da yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde de Toparlanıyoruz Hareketi’nin herhangi bir adaya destek verme gibi bir tavrı olmayacaktır. Hareket’in gönüllüsü olan bireyler oylarını kendi hür iradeleriyle ve Hareket’in ‘temiz toplum, temiz siyaset’ ve ‘kendi irademize dayalı bir gelecek’ ilkeleri çerçevesinde verecektir” denildi.

Hareketin herhangi bir adayın desteklenmesi yönünde almış olduğu bir karar bulunmadığı da hatırlatılan açıklamada, Hareketin resmi hesaplarından herhangi bir açıklama yapmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, bazı basın-yayın organlarında çarpıtıcı açıklamalar yapıldığı ve bu gibi açıklamaların gerçeği yansıtmadı ifade edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1363 defa okunmuştur