1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Her yıl 600 göğüs kanseri teşhisi!
Her yıl 600 göğüs kanseri teşhisi!

Her yıl 600 göğüs kanseri teşhisi!

Kıbrıs Nöroloji ve Genetik Enstitüsü, Kıbrıs’ta her yıl 600’den fazla kadında göğüs/meme kanseri teşhisi yapıldığını açıkladı.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde yer alan Kıbrıs Nöroloji ve Genetik Enstitüsü, Kıbrıs’ta her yıl 600’den fazla kadında göğüs/meme kanseri teşhisi yapıldığını açıkladı.

Enstitü tarafından yapılan açıklamaya göre, “dünyanın en büyük araştırma Konsorsiyumundan bilim adamları, kadınlarda meme kanseri yatkınlığını etkileyen 72 yeni genetik belirteçler tespit etti”.

 Söz konusu araştırmaya, tamamen meme kanserinin artışını etkileyen genetik ve çevresel faktörler araştırmalarıyla uğraşan Meme Kanseri Birliği Konsorsiyumu (Breast Cancer Association Consortium) aracılığıyla tüm dünyadan 300 farklı araştırma merkezinden 550’den fazla araştırmacı katıldı.

Kıbrıs Nöroloji ve Genetik Enstitüsü “araştırmacılarının, aralarında meme kanserine yakalanan 146 bin kadının da bulunduğu 275 bin kadında ilgili verileri incelediklerini” ve “gen kontrol sonuçlarının, meme kanseri riskini artıran bir dizi genetik işaretlerin keşfine yol açtığını bunların yedisinin östrojen reseptörleri açısından negatif göstergeye sahip olduğunu” duyurdu.

Nature ve Nature Genetics adlı bilim dergilerinde yer alan araştırma sonuçları meme kanseri nedenlerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak meme kanserinin muhtemel gelişmesinde yeni kişiselleştirilmiş tanı yöntemleri belirlemektedir.

 

 

Bu haber toplam 2230 defa okunmuştur
Etiketler :