1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Her yer ‘savaş alanı’ gibi!
Her yer ‘savaş alanı’ gibi!

Her yer ‘savaş alanı’ gibi!

Fırtına ve yağmurun hasara yol açtığı ev ve işyerlerinde dün gün boyunca temizlik çalışmaları yapıldı. Kaymakamlık ve belediye ekipleri, hasar tespit çalışmaları yaparak zarar ziyanı belirlemeye çalıştı

A+A-

Başkentte sağanak yağmur ve fırtına sonrası, yaralar sarılmaya çalışılıyor

Ayşe GÜLER

Başkent Lefkoşa’da iki gün arayla etkisini gösteren ve her yeri savaş alanına çeviren sağanak yağış ile fırtına sonrası yaralar sarılıyor.
Özellikle Dr Fazıl Küçük Bulvarı’nın Atatürk Spor Salonu ile Altınbaş Petrol arasındaki yol üzerindeki iş yerleri ile Kaymaklı bölgesinde etkili olan şiddetli fırtına ve yağmurun izleri, yaşanan felaketi gözler önüne serdi.
Kaymakamlık ve belediye ekipleri dün zarar gören yerlerde inceleme yaptı, hasar tespit çalışmalarında bulundu.
Sağanak yağmur nedeniyle ciddi hasar gören Doktoroğlu Konfeksiyon, Levent Motors ve Alfemo’da dün gün boyunca temizlik ve tamirat çalışmaları yapıldı. 


Kaymaklı’da zarar büyük

Kaymaklı bölgesindeki ev ve işyerleri rüzgar nedeniyle oluşan hasarlar dün giderilmeye çalışıldı.
Bazı vatandaşlar, evlerinin çatısından uçan kiremitleri tamir etmeye çalıştı, bazıları ise sağanak yağışa karşın önlem almaya çalıştı.
Bölgede bulunan istinat duvarı ise rüzgar nedeniyle yan yattı.
YENİDÜZEN’e konuşan vatandaşlar, duvarın yan yatması nedeniyle korku yaşadıklarını belirterek, önlem alınmaması istedi, aksi halde bölgedeki evleri su basacağını söyledi.

Doktoroğlu çamura bulandı

Her yağmurda ciddi hasara uğrayan Doktoroğlu Konfeksiyon’da dün de tanıdık manzaralar vardı. Daha iki gün önce etkisini gösteren yağıştan gördüğü zararı üzerinden atlatamayan Doktoroğlu, yağan yağmurlar nedeniyle yeniden çamura bulandı.
İşyeri, yağmur sularının çekilmesiyle çamura gömüldü. Belediye ekipleri, çamura gömülen iş yerini saatlerce temizlemeye çalıştı.
İş yeri sahibi Hüseyin Doktoroğlu ise açıklama yapmak istemedi, sadece yaşananlara isyan ettiğini dile getirdi.

Levent Motors, ‘tahtalarla’ önlem aldı

Aniden bastıran fırtına ve yağmur nedeniyle önemli zarara uğrayan Levent Motors, içeriye yağmur girmesini engellemek amacıyla kırılan camların yerine tahta çakarak, önlem aldı.
Levent Motors’ta şu anda hasar tespit çalışmalarının devam ettiği, işyeri ile birlikte bazı araçların da zarar gördüğü belirtildi.
İşyerindeki, camların kırılması tavanın çökmesi nedeniyle showroomdaki tüm araçlar aşağıya götürüldü.

Alfemo’da yaralar sarılıyor

Ciddi zarar gören işyerleri arasında yer alan Alfemo’da ise yaralar sarılmaya çalışıyor. Fırtına nedeniyle girişteki camları kırılan Alfemo’da giriş kapısı takılırken, rüzgardan dolayı araçların üzerine devrilen levhaları ise yeniden tamir ediliyor.

 

---------------------------------------------------------------------------

İş yerleri hasara uğrayanlar ne dedi?

“Her yer savaş alanına döndü”

Levent Motors Satış Müdürü Ege Çakmak: “ Şirkette zarar ziyanı belirlemek için sigorta şirketi halen uğraşıyor. Olay anını birebir yaşadım. Ön cam balon gibi şişip patladı. İçerdeki tüm çalışanlar panik yaşadı. Showroomun altı üstüne geldi, her yer savaş alanına döndü. Her şey havada uçtu. Yaşananlar nedeniyle evraklarımız gitti, telefonlar ve bilgisayarlar kullanılamıyor. Bazı araçlarımız zarar gördü. Şu ana kadar hiçbir yetkili gelip, bizi ziyaret etmedi. “


“Ucuz atlattık”

Alfemo yetkilisi Şerife Türkel:  “Fırtına nedeniyle kırılan camları sigorta şirketimiz karşıladı. Ancak rüzgar nedeniyle devrilen levhaları biz tamir ediyoruz. Bunu ucuz atlattık. Ancak önümüzdeki günlerde daha şiddetli fırtına gelecek. Belediye fırtınaya önlem alamaz ancak yağmur sularıyla ilgili acil olarak önlem almalıdır. Kaç yıldır ayni sorunları yaşıyoruz. Şu anda yağan yağmurlar nedeniyle iş yerimizin önündeki yol çöktü. Bir felaket olmadan önlem alınması gerekiyor.”


“16 senedir böyle bir şey yaşamadım”

Mehmet Genç: “Dükkanımın 3 kapısı rüzgar nedeniyle uçtu. Apartmanın yukarısındaki deponun camları kırıldı. Çöp bidonlarımızı bulamıyoruz. 16 senedir bu bölgede yaşıyorum. Böyle bir şey yaşamadım. Bölgede çok ciddi zarar var”

“Bahçe mobilyalarımız dereye uçtu”

Melih Kerem: “Bahçe mobilyalarım dereye uçtu. Mobilyaları dün dereye gidip topladım. Depomuz zarar gördü, ağaçlarımız devrildi. Belediye ekipleri gelip, ağaçları budadı.”


“İstinat duvarı yıkılıyor,  endişe içerisindeyiz”

Ötüken Öcal: “Bölgedeki istinat duvarı yan yattı. Hepsimiz endişe içerisindeyiz. Duvarın yıkılması evleri ciddi tehlikeye sokacaktır. Bu yüzden korku içerisinde kaldık. Önceki günkü yağmur yağarsa bu duvar dayanmaz. Şehir Planlama ve ilgili ekiplerin duvarın yıkılmaması için önlem alması gerekiyor”

Bu haber toplam 1901 defa okunmuştur