1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Her tarafa barış mesajı veren konumundayız”
“Her tarafa barış mesajı veren konumundayız”

“Her tarafa barış mesajı veren konumundayız”

Kalyoncu yabancı parlamenterleri kabul etti

A+A-

Başbakan Ömer Kalyoncu, 20 Temmuz’da bir yandan bayram kutlarken diğer yandan da Kıbrıs sorununa çözüm aradıklarını ve bu ciddi bir çözüm arayışı olduğunu söyleyerek, “Evet, 20 Temmuz bir askeri müdahaledir ama gördüğünüz gibi biz bu 20 Temmuz’da her tarafa barış mesajı veren konumundayız. Dün de öyleydik. Barış olana kadar da öyle olacağız” dedi.

Kalyoncu, dün, 20 Temmuz nedeniyle ülkeye gelen yabancı parlamenterleri kabul etti.

Kalyoncu saat 12.30’da Gana Milletvekili ve Türkiye – Gana Dostluk Grubu Koordinatörü Alhassan D. Dandaawa; 13.00’te Uganda Buvuma Adaları Milletvekili Migadde R. Unugwa ile Bunya Milletvekili Iddi I Sabirye; 13.30’da ise İtalyan senatör Maria Mussini’yi kabul etti.

Kalyoncu: “Barış olana kadar…”

Kabullerde yaptığı konuşmalarda, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kalyoncu, ülkeler arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

20 Temmuz’da bir yandan bayram kutlarken diğer yandan da Kıbrıs sorununa çözüm aradıklarını ve bunun ciddi bir çözüm arayışı olduğunu anlatan Kalyoncu “Evet, 20 Temmuz bir askeri müdahaledir ama gördüğünüz gibi biz bu 20 Temmuz’da her tarafa barış mesajı veren konumundayız. Dün de öyleydik. Barış olana kadar da öyle olacağız” dedi.

“Barıştan adaletten ve özgürlükten yanayız. Kıbrıs’ta bir çözüm çözümü kovalayan insanlar olarak sanırım buna ulaşacağız” diyen Kalyoncu, Kıbrıslı Türklerin daha önce yapılan referanduma “Evet” dediğini de hatırlattı.
Çözüm arayışlarına destek verdiklerini kaydeden Kalyoncu, barış ortamının refaha katkı koyacağını söyledi.

Kalyoncu bulunacak çözümün sadece Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlara değil, Türk-Yunan ilişkilerine katkı sağlayacağını, bölgede sorunların çözümüne örnek teşkil edeceğini söyleyerek, “Biz daha güvenoyu almamış bir hükümetiz ama Cumhurbaşkanı’nın dün törende ifade ettiği görüşlerin arkasındayız. Erken zamanda acil bir çözümün bulunması herkesin yararınadır” dedi.

Dandaawa: “Düşüncelerimiz değişti…”

Gana Milletvekili ve Türkiye – Gana Dostluk Grubu Koordinatörü Alhassan D. Dandaawa yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC’ye gelmeden önce Kıbrıs sorunuyla ilgili farklı görüşleri olduğunu, Kıbrıslı Türklerin çözüm istemeyen taraf olduğunu düşündüğünü söyleyen Dandaawa ziyareti sonrası bu düşüncesinin değiştiğini kaydetti.

Unugwa: “Ülkeye gelmekte zorluk yaşadık…”

Uganda Buvuma Adaları Milletvekili Migadde R. Unugwa kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorunu nedeniyle ülkeye gelmekte zorluk yaşadıklarını anlattı. Bunya Milletvekili Iddi I Sabirye de ulaşım konusundaki sıkıntıya değinerek, bunun ülke turizmi için yarattığı olumsuzluklara değindi. Sabirye bu sıkıntıların aşılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

İtalyan senatör Maria Mussini de törenlere davet edilmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
“İlerleme kaydetmek için önemli bir zamanda olduğumuzu düşünüyorum” diyen Mussini, adada bulunduğu sürede ülkenin refahı için önemli adımlar atıldığına şahit olduğunu anlattı.
Mussini konuşmasında Avrupa Birliği’nin Akdeniz politikalarını da eleştirdi. TAK

Bu haber toplam 1199 defa okunmuştur