1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Her şey Birinci Lig için
Her şey Birinci Lig için

Her şey Birinci Lig için

Kadınlar Basketbol 1.Ligi’ne çıkma mücadelesi veren YDÜ sağlıktan beslenmeye kadar birçok konuda profesyonellerle çalışıyor

A+A-

Şükrü BURAĞAN – KTSYD / Yalova

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), bu zorlu serüveni tam bir profesyonellik içerisinde sürdürüyor.

Kıbrıs Türk sporu adına en tarihi dönemeçlerden birisinde yer alan YDÜ, 9 günde 7 maçın oynanacağı bu süreçte sporculardan maksimum verimi almak adına, çok nitelikli bir ekip ile çalışıyor.

Sağlık ekibi yakından takip ediyor
Oyuncuların maçlar öncesi ve sonrasında kaslarının toparlanmabilmesini sağlamak adına 2 kişilik masör ekibi görev alırken, sporcu sakatlıkları konusunda uzman olan Yrd. Doç. Dr. Ulaş Yavuz, her sporcunun durumunu yakından takip ediyor.

Beslenme uzmanı
Sağlık konusundaki yoğun uğraşlar yanında, ekipte tüm sporcuların beslenmesinden sorumlu bir de uzman yer alıyor. Türkiye’de sadece 5 kişide bulunan Sporcu Beslenmesi Uzmanı ünvanına sahip ülkemiz uzmanı Emine Ömerağa, tüm oyunculara uygun beslenme menüleri hazırlanması için yoğun mesai harcıyor.

Rakiplerin maçları kaydediliyor
YDÜ’nin Yalova’ya getirdiği kadroda bir de kameraman bulunuyor. Tüm maçların kayda alınarak teknik ekibe teslim edilmesi ile birlikte rakiplerin takımsal ve bireysel analizleri yapılarak, güçlü ve zayıf yönleri belirleniyor.

Kıbrıs’tan özel otobüs
Takımdaki sporcuların fotoğraflarının süslediği otobüs ise, bölgede ilgi uyandıran detayların en önemlisi konumunda. Sporcuların maçlara ve idmanlara gidiş gelişlerini sağlayan araç, özel olarak Kıbrıs’tan getirtildi.

Bu haber toplam 1076 defa okunmuştur