1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Her puan altın değerinde
Her puan altın değerinde

Her puan altın değerinde

Süper Lig’de 18’inci hafta karşılaşmaları bugün başlıyor

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 18’inci hafta karşılaşmaları bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Özellikle Play-out potasından çıkma adına elde edilecek her bir puan altın değeri taşıyor. Geçtiğimiz hafta ligdeki ilk mağlubiyetini alan Yenicami, bu hafta kendi evinde Lefke’yi konuk edecek. Lig ikincisi Küçük Kaymaklı ise Lapta’yı ağırlayacak.

Süper Lig’de bugün 5, yarın 2 karşılaşma oynanacak. Bugün Yenicami – Lefke, Mağusa TG – Serdarlı, Doğan TB – Cihangir, Y.Boğaziçi – Çetinkaya ve K.Kaymaklı – Lapta maçları oynanacak. Ligde yarın oynanacak Mormenekşe – Gönyeli ve G.Birliği – B.Bağcıl maçları ile 18’inci hafta tamamlanacak.

Lefkoşa’da puan avı: Yenicami - Lefke
Haftanın önemli karşılaşmasından bir tanesinde lider Yenicami ile Lefke karşı karşıya gelecek. Uzun bir süredir başkan bulamayan ve geçtiğimiz hafta ilk yenilgisini alan Yenicami, bu karşılaşmadan çıkaracağı galibiyetle şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaşma niyetinde. Siyah beyazlılarda Ünal Kaya aldığı 3 maçlık ceza nedeni ile sahada yer alamayacak. Geçtiğimiz hafta Doğan Türk Birliği’ni son dakika golleri ile mağlup eden Lefke, aldığı bu moral ile güçlü rakibine B.Bağcıl gibi bir yenilgi daha yaşatmak isteyecek. Karşılaşmayı Mehmet Sezener yönetecek.

Hesaplar galibiyet üzerine: K.Kaymaklı - Lapta
Ligin ikinci yarısında ilk galibiyetini geride bıraktığımız haftada Gönyeli’yi 7 golle geçerek elde eden Küçük Kaymaklı, bu hafta yine alt sıra takımlarından bir tanesi olan Lapta’yı konuk edecek. Aldığı 3 puan ve özellikle gençlerin gösterdiği performansla moral bulan yeşil siyahlı ekip, çıkışını sürdürme niyetinde. Buna karşılık ligin ilk yarısına nazaran ikinci yarıda rakiplerine karşı daha iyi direnen Lapta, zorlu Lefkoşa deplasmanında puan arayacak. K.Kaymaklı’da Bayram dört sarı kart cezalısı. Karşılaşmanın hakemlik görevi Osman Küçük’ün.

Üstünlük kurma maçı: Mağusa TG - Serdarlı
Haftanın önemli karşılaşmalarından bir tanesi Canbulat Stadı’nda oynanacak. Son 2 haftayı galibiyetle kapatan ve Play-out potasında rakibine oranla daha az puanı bulunan Mağusa Türk Gücü, 2 haftalık galibiyet serisini bu maçta da devam ettirmek istiyor. Buna karşılık Serdarlı Mağusa deplasmanına eksik oyuncularla gidecek. Rakibi gibi Play-out korkusunu yaşayan Serdarlı’da savunmada Kaan ve Hasan Bahtıkara’nın yanı sıra ileri uçta görev yapan Kabore bu maçta forma giyemeyecek. Yenemezse yenilmeyen Serdarlı, yine aynı stratejiyi uygulamak isteyecek. Karşılaşmada Serhan Şimşek düdük çalacak.

Girne’de zor randevu: Doğan TB - Cihangir
Bir tarafta ikincilik hedefi doğrultusunda mücadele eden Doğan Türk Birliği, diğer tarafta oynadığı son 7 karşılaşmayı 3 puanla kapatan Cihangir. Girne’de oynanacak karşılaşma haftanın dikkat çeken karşılaşmalarından. Lefke’ye son dakika golleri ile geçtiğimiz hafta yenilen Doğan Türk Birliği bu maçta seyircisi önünde yara sarmaya çalışacak. Buna karşılık yakaladığı çıkışla formda bulunan Cihangir, Girne’den kayıpsız dönme hesapları yapıyor. Girne ekibinde orta sahanın önemli isimlerinden Believe bu maçta cezalı. Karşılaşmayı Fehim Dayı yönetecek.

Kazanan altın bulacak: Y.Boğaziçi - Çetinkaya
Devre arası yaşadığı teknik adam değişikliğine rağmen yenilmeme serisini sürdüren Yeni Boğaziçi, yaptığı takviyelerle Play-out dışına çıkmaya çalışan Çetinkaya’yı konuk edecek. Ligde 4’üncü konumda bulunan Doğu ekibinde gönderilen Ndoye’nin yerine Allen’in bu maçta forma giymesi bekleniyor. Evinde yenilmeyen ve kalesinde gol görmeyen Y.Boğaziçi aynı performansı sergilemek isteyecek. Çetinkaya ise Play-out potasından çıkma ihtimalini alacağı puan veya puanlarla devam ettirme hedefinde. Ligin ilk yarısında Lefkoşa’da oynanan karşılaşma 1-1 berabere tamamlanmıştı.Karşılaşmada Mehmet Malek hakem olarak görev yapacak.

Yara sarma maçı: Mormenekşe - Gönyeli
Süper Lig’de yarın oynanacak iki karşılaşmadan bir tanesi, Mormenekşe – Gönyeli karşılaşması. Cihangir’e deplasmanda mağlup olarak ikinci devredeki ilk yenilgisini alan Mormenekşe, Play-out potasına inmeme adına ligin son sıra takımı Gönyeli karşısında 3 puan alma hesabı yapıyor. Geride bıraktığımız haftada K.Kaymaklı’ya farklı mağlup olarak ikinci devredeki ilk 3 maçta gösterdiği dirençli performansı kırılan Gönyeli, bu maçlardaki mücadeleyi sergileyerek kolay teslim olmama düşüncesinde. Mormenekşe’de cezalı Burak Tünsay bu maçta forma giyemeyecek. Karşılaşmada İhsan Payas düdük çalacak.

Beraberlik yaramıyor: G.Birliği – B.Bağcıl
Süper Lig’de yarın batı bölgesinde oynanacak bir diğer karşılaşma ise Gençler Birliği ile Bostancı Bağcıl arasında oynanacak. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Çetinkaya’ya farklı yenilerek ikinci devredeki ilk yenilgisini alan İskele ekibi Play-out dışında kalma adına verdiği mücadeleyi sergileyerek bu maçtan alacağı galibiyetle nefes almak istiyor. Geçtiğimiz hafta Yenicami’ye ilk yenilgisini yaşatan B.Bağcıl ise bu çıkışını devam ettirmek isteyecek. Galip gelecek olan takımın önemli bir avantaj elde edeceği mücadeleyi Savaş Tilki yönetecek.

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur