1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Her olumlu adımı destekliyoruz”
“Her olumlu adımı destekliyoruz”

“Her olumlu adımı destekliyoruz”

KTFF ile KOP başkanlarının, 5 Kasım’da FIFA ve UEFA temsilcileri ile bir araya gelecek olmaları diğer spor federasyonlarımızın da dikkatlerini çekti

A+A-

Yenidüzen Spor Servisi
Kıbrıs’ta futbol için geçici bir çözüm üretmek için Kıbrıs Türk Futbol Federasyon (KTFF) başkan ve yönetim kurulu bir yıl önce Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile başlattıkları görüşmeler sonuç verirken, taraflar FIFA’dan gelen davet ile 5 Kasım’da Zürih’te bir araya gelecek.
Yapılan girişimler sonunda FIFA ve UEFA yetkilileri tarafından, Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’na, KOP ile yaniden masaya oturma daveti çözüm için gelecek için umut verirken konu ile ilgili olarak düşüncelerini sorduğumuz bazı federasyon başkanları görüşlerini net bir şekilde ortaya koydu. Başkanlar sürecin içeriği hakkında net bir bilgi sahibi olmamalarına rağmen ülke sporu için atılacak her türlü olumlu adımı desteklediklerini belirtti.

Okan Donangil (Basketbol Federasyon Başkanı)
Basketbol Federasyonu Başkanı Okan Donangil “Sayın Sertoğlu’nun spor ambargolarını aşmak için yaptığı iyi niyetli girişimleri desteklediğimi belirtmek isterim. Yalnız, konunun tam olarak net olmaması ve FIFA-UEFA tarafından kendilerine yapılacak önerinin net olarak bilinmemesinden dolayı, hangi şartlarda bu ambargoların aşılacağı konusunda endişelerimiz vardır. Sonuçla merakla bekliyoruz”

Ozan Beysan (Hentbol Federasyon Başkanı)
Hentbol Federasyonu Başkanı Ozan Beysan “Futbol Federasyonu Hasan Sertoğlu’nu, ülkemize uygulanan spor ambargosunun kaldırılması yönünde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kutlarım. Ancak Futbol Federasyon başkanı Hasan Sertoğlu, içeriği konusunda bir bilgi vermemektedir. Bu nedenle içeriğini bilmediği bir antlaşma ile ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Fakat şunu söyleyebilirim ki, KOP’un altında çalışmaya veya faaliyet göstermeye karşıyım. Belki 40 yıldır ambargo konusunda hiçbir yol kat edilmedi, ama kendi egemenliğimizi kazanmak için bir 40 yıl daha mücadele etmeye razıyım”

Enver Kaya (Voleybol Federasyon Başkanı)
Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya “Bir şeyleri değiştirmeye çalışan insanlara saygı duymakla birlikte, her zaman desteklerim” diye konuştu.
Kaya “Ancak Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’nun aradığı çözümün nasıl ve ne şekilde olacağı konusunda hiçbir şey bilmemekteyiz. İçeriği konusunda detaylı bilgimiz olmamasından dolayı fikir yürütmem de mümkün değil.
Temennimiz odur ki, ülkemizin içinde bulunduğu kaostan bir an önce kurtulması ve gençliğimizin önünün açılmasıdır. Sporda kaos ortamı devam ettiği sürece geleceğimizi kaybetmeye mahkumuz.
Konu ile ilgili olarak spor ambargosu federasyonlarımızın sorunu ile birlikte ülkenin sorunudur ve bu sorunu da orta dan kaldırmak siyasilerin yapacakları antlaşmalarla olur” dedi.

Ersin Doğaç (Atletizm Federasyon Başkanı)
Atletizm Federaysonu Başkanı Ersin Doğaç “Spor Ambargosu’nun Kıbrıs türkünün üzerinden kaldırılması yönünde Futbol Federasyonu başkan ve yönetimini yaptıkları çalışmalardan ötürü kutlarım.
Siyasilerin, Kıbrıs sorunu ile yaptıkları görüşmeler sonunda varılacak bir antlaşma sonrası ülkedeki yaşam ne kadar şekillenecek olsa da federasyonlarında birbirleri ile görüşüp ülke sporunun nasıl ne şekilde yürüyeceğine yön vermeleri gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle bu görüşmeye destek verirken, içeriğini bilmediğim bir konuda yorum yapmam mümkün değil.  Kimsenin mutlu olmadığı, yaşadığımız bu ortamda kurtulma adına atılacak her olumlu adıma destek verir yapılacak toplantı sonrası çıkacak sonucu da merakla bekliyorum”

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur
Etiketler : , ,