1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Her Daim Dostlar” herkese mesaj verdi
“Her Daim Dostlar” herkese mesaj verdi

“Her Daim Dostlar” herkese mesaj verdi

“Her Daim Dostlar” son sahil temizliğini dün yaptı ve herkese mesaj verdi: “Çöpü çöpe atalım”

A+A-

 

• 10 haftadır çevre temizliği yapan grup dün  son olarak Venüs Otel-Bedis arasındaki alanı temizledi
• Şentuğ: “Temizlediğimiz alanlara konteyner ve uyarıcı levhalar konulmalı… Daha temiz bir dünya yaratmak için gelin birlikte mücadele edelim”

Gazimağusa’da “Her Daim Dostlar” adıyla bir araya gelen ve on haftadır yaptıkları çevre temizliğiyle adlarını duyuran grup, dün  son sahil temizliğini Venüs Otel ile Bedis arasındaki sahilde ve paralelindeki çöplüğe dönen alanda yaptı.

Grup, belediyenin ve ilgili makamların çevrenin temiz kalması için çöp konteynerlerini artırmasını isterken, vatandaşlara da “çöpü çöpe atalım, daha temiz bir dünya yaratmak için gelin birlikte mücadele edelim” çağrısında bulundu.

Her cumartesi sosyal amaçlı buluşan ancak çevredeki kirlilikten rahatsız olarak temizlik kampanyalarına başlayan Her Daim Dostların dünkü kampanyasına, Yeniboğaziçi Belediyesi ekip malzeme ve araçlarıyla, Mücahit Komutanları Derneği ekip olarak, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müdürü Efsun Salel, KKTC’de yaşayan Alman Lisa Stephan ve çevre gönüllüsü vatandaşlar da katıldı.

Şentuğ: “Konteyner ve uyarıcı levhalar konulmalı”

Her Daim Dostlar grubu başkanı Yusuf Yüksel Şentuğ, 10 haftadır her cumartesi temizledikleri yerlerin genelde temiz kaldığını gözlemlediklerini ancak  bu bölgelere çöp konteyneri ve uyarıcı levhalar konması ve haftada bir gün denetlenip dolan konteynerlerin alınması halinde bir daha bu şekilde kirlenmenin olmayacağı ve sahillerin temiz kalacağı şeklinde tespitler yaptıklarını söyledi.

Şentuğ, bu tespitleri yaparken yanlarında bakanlık ve belediye yetkililerinin de bulunduğunu ifade ederek, “Şimdi yapılması gereken bir an önce gerekli sayıda çöp konteynerini ve uyarıcı levhaları bu bölgelere yerleştirmektir” dedi.

“Daha temiz bir dünya için birlikte mücadele edelim”

Şentuğ, “Herşey bir çöple başlar, çöplükle biter“  sloganıyla  yaptıkları temizlik çalışmalarında varmak istedikleri noktanın “çöpü çöpe atalım” şeklinde olduğunu vurguladı ve tüm vatandaşlara “Daha temiz bir dünya yaratmak için gelin birlikte mücadele edelim” çağrısı yaptı.

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur