1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Her 3 Kıbrıslı Rumdan 1'i AB'ye olumlu bakıyor
Her 3 Kıbrıslı Rumdan 1i ABye olumlu bakıyor

Her 3 Kıbrıslı Rumdan 1'i AB'ye olumlu bakıyor

Güney Kıbrıs’ta, her 3 Kıbrıslı Rumdan sadece 1’inin Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olmasını olumlu gördüğü haber verildi

A+A-

Güney Kıbrıs’ta, her 3 Kıbrıslı Rumdan sadece 1’inin Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olmasını olumlu gördüğü haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta yapılan son Eurobarometre’ye göre Kıbrıslı Rumların yüzde 34’ünün AB üyeliğini olumlu, yüzde 30’unun olumsuz bir unsur olarak gördüğünü aktardı.

Kıbrıslı Rumların yüzde 36’sının ise tarafsız kaldığını kaydeden gazete, önceki barometreye (Haziran 2013) göre olumlu yanıtların 7 birim yükseldiğini, olumsuz yanıtlarınsa 6 birim düştüğünü belirtti.

Avrupa Parlamentosu konusunda ise Kıbrıslı Rumların yüzde 34’ünün olumlu bir görüntüsünün, yüzde 22’sinin olumsuz bir görüntüsünün olduğu düşüncesini paylaştığını yazan gazete, yüzde 43’ünün ise olumlu veya olumsuz herhangi bir görüş paylaşmadığını kaydetti.

Gazete, Kıbrıslı  Rumların yüzde 84’ünün Avrupa Parlamentosu’nun daha önemli bir role sahip olunması beklentisini dile getirdiklerini belirtti.

Seslerinin AB’de duyulup duyulmadığı konusunda Kıbrıslı Rumların yüzde 75’inin olumsuz yanıt verdiğini kaydeden gazete, kendi vatanlarında seslerinin duyup duyulmadığı konusunda ise Rumların yüzde 70’inin olumsuz yanıt verdiğini aktardı.(TAK)

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur