1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hepsi birer şampiyon
Hepsi birer şampiyon

Hepsi birer şampiyon

Hepsi birer şampiyon

A+A-

Eren Şişik

Ülke futbolunun en önemli organizasyonlarından bir tanesi olan TAMSU U15 Ligi’nde şampiyon geçtiğimiz Pazar günü belirlendi. Rakiplerini geride bırakarak finale yükselmeyi başaran iki takım olan Yenicami ile Dumlupınar, bu organizasyonun en büyüğü olabilmek için mücadele ettiler. Günün sonunda tek golle kazanmayı başaran Yenicami, bir geleneği devam ettirerek, 4 kez final oynadığı ligde 3’üncü şampiyonluğunu ilan etti. Günün sonunda organizasyonda yer alan tüm takım ve sporcular gösterdikleri mücadele ile “Şampiyon” ünvanını hak etti.

41 TAKIM YER ALDI
TAMSU sponsorluğunda gerçekleştirilen U15 Ligi’ne bu yıl ülke genelinde 41 takım yer aldı. Grupların bölgelere göre ayrıldığı, çift devreli lig usülüne göre maçların oynandığı 6 grupta son 16’ya kalan takımlar belirlendi. Son 16 turunda oynanan 8 karşılaşmada küçük futbolcular fileleri 43 kez havalandırma başarısı yakaladı. Gollü geçen her maç sonunda maç başına gol ortalaması bu turda 5,3 gibi yüksek rakam olurken, maçları seyretmeye gelenler futbolun meyvesi golü birçok kez izleme fırsatı buldular.
Çeyrek final mücadelesi Futbol Federasyonu’nun belirlediği tarafsız sahalarda oynandı. Çeyrek finalde Yenicami rakibi Türk Ocağı’nı 4-1’lik skorla yenerken, K.Kaymaklı rakibini 4-2’lik sonuçla mağlup etti. Dumlupınar, Mormenekşe karşısında elde ettiği 4-0’lık galibiyetle adını yarı finale yazdırdırken, bu turda en farklı galibiyeti rakibi Cihangir’i 7-1’lik skorla geçen Doğan Türk Birliği elde etti.

YARI FİNAL ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
Yarı final mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu yıl yakaladığı çıkışla rakibi K.Kaymaklı’yı 4-0’lık sonuçla mağlup eden Dumlupınar adını finale yazdırdı. Yenicami ile Doğan Türk Birliği arasındaki mücadelede tur atlayan tarafı penaltılar belirledi. Normal süresi 2-2 eşitlikle sonuçlanan maçı penaltılarla 9-8 almayı başaran Yenicami finalde Dumlupınar’ın rakibi oldu.

FİNAL ŞÖLEN HAVASINDA OYNANDI
Final karşılaşması 6 Temmuz Pazar günü, Değirmenlik Belediyesi’nin yenileme çalışmaları ile ülke futboluna yeniden kazandırılan Sadık Cemil Stadı’nda, şölen havasında oynandı. Sporcu ailelerinin büyük bir ilgi gösterdiği Dumlupınar – Yenicami final maçının öncesinde her iki takım teknik ekibi ve yöneticileri Lefkoşa ve Mağusa’da düzenlenen yemeklerle güzel mesajlar verdiler. Final maçının ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlanırken ikinci devrede Yenicami’den Kadir Çetinkaya’nın kaydettiği golle Siyah beyazlılar son 4 yılda 3’üncü kez bu kupaya uzanan taraf oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen ödül töreninde ikinci Dumlupınar’a kupa ve madalyaları KTFF Asbaşkanı Ali Karavezirler tarafından verildi. Şampiyon Yenicami’ye kupa ve madalyaları Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu tarafından takim edildi.

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 167. Sayısı

Adres Kıbrıs 167. Sayısı