1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hepimizi hapse atın...”
“Hepimizi hapse atın...”

“Hepimizi hapse atın...”

Dipkarpaz’da bangalovların yıkılmasının gündeme gelmesinden ve işletme sahiplerinin suçlu bulunmasından dolayı bir grup köy halkı eylem yaptı, köy girişini kapattı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Dipkarpaz’da Altın Kumsal sahillerinde bulunan ve mahkeme tarafından “izinsiz yapı” olarak kabul edilen bangalovların yıkılmasının gündeme gelmesiyle ve Altın Kumsal şeridinde yer alan iki işletmenin sahibi Burhan Kalın ile Gültekin Erdoğan’ın mahkeme tarafından izinsiz yapı yaptıkları gerekçesiyle suçlu bulunmasından dolayı dün Dipkarpaz köyü girişinde eylem yapıldı. Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un da destek verdiği eyleme katılan bir grup köy halkı araçlarıyla yolu bir süreliğine trafiğe kapattı. Eylemde, “Ekmek yüce değerdir ekmeğimize göz diktiler”, “Ölmek var dönmek yok”, “Hepimiz Burhan’ız, hepimizi hapse atın”, “Serdar Denktaş, Özkan Yorgancıoğlu Karpazı kime peşkeş çektiniz?”, “Büyük işletmecilere hay hay Dipkarpazlılara bay bay dedirmeyiz”, “Sadece Karpaz’da mı çevre yasası var?”, “Hakim ve Savcılar siz halk için mi ordasınız yoksa sermaye için mi?”  yazılı pankartlar açıldı.

Coşkun: “Haklarımızı sonuna kadar arayacağız...”
Eylemde konuşma yapan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, haklarını yasal çerçevede arayacaklarını ve bunun için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. İşsizliğin bölgede hat sahafta olduğunu belirten Coşkun, 2015 yılında olmalarına rağmen Dipkarpaz köyünde doktor olmadığını dile getirerek yargının karar verirken bunları göz önünde bulundurmasını talep etti.

Civelek: “Tesislerimiz burada olduğu sürece Karpaz bakir kalacaktır...”
Eyleme katılanlar adına basın açıklamasını yapan  Murat Civelek  kırk yıldır bu topraklarda yaşayan Dipkarpazlılar olarak köyün yol, su, elektrik, eğitim ve sağlık sorunları başta olmak üzere tüm cefasını çektiklerini ifade etti. Tesislerin burada olduğu sürece Karpaz’ın bakir kalacağını belirten Civelek, aksi tekdirde Karpaz’ın sermayenin eline geçeceğini ve beş yıldızlı hotellerle beton yığınına dönüştürüleceğini söyledi. Altın Kumsal’ın Türkiyeli bir  şirkete verildiği söylentisinin kendilerini ciddi şekilde rahatsız ettiğine değinen Civelek, “Bizim çevreye duyarlı ahşap yapılarımız böyle bir projenin önündeki en büyük engel olurken, maalesef çevreci geçinen  bazı marjinal guruplar projedeki piyon olmayı tercih etmektedir” şeklinde konuştu. Civelek, şehir havasından, trafiğinden ve iş yoğunluğundan bunalan Lefkoşalı, Mağusalı, Girneli, Güzelyurtlu kardeşlerimizin Karpaz’da tatil yapıp dinlenme haklarının elinden alınamayacağını dile getirerek,vatandaşların yurtdışı tatiline zorlanamayacağını söyledi. Civelek, “Mahkemenin karar vermeden önce söz konusu tesislerde tatil yapan vatandaşlarımızdan görüş almalarını istiyoruz. Her hafta sonu yaklaşık 1000 KKTC vatandaşımızın gelip haftanın tüm yorgunluğunu attığı ve kendini bulduğu bu tesisler hakkında görüş hakkı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir durumun herkes açısından daha hakkaniyetli olduğu inancındayız” diyerek sözlerine son verdi.

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur