1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hentbolun kralı YDÜ
 Hentbolun kralı YDÜ

Hentbolun kralı YDÜ

Hentbol Erkekler Ligi’nde YDÜ, UKÜ’yü mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve şampiyon oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Erkekler Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyon oldu. CIU Arena’da oynanan play-off final serisinin ikinci karşılaşmasında rakibi Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşısında sahadan 25-21  galip ayrılan YDÜ takımı hem kadınlarda hem de erkeklerde şampiyonluk sevinci yaşadı ve çifte şampiyon oldu.

Özden galibiyeti getirdi
Karşılaşmada 9 gol atan YDÜ hentbolcusu Özden Demiralp maçın en skorer ismi oldu ve galibiyette önemli bir rol oynadı. Özden’in yanı sıra Ahmet Altan 4, Doğay Ever de 3 golle karşılaşmayı noktaladı. Takımın tecrübeli oyuncusu Ömer Bozkurt da oyunun kritik dakikalarında attığı ve attırdığı gollerle galibiyette kilit bir rol oynadı. UKÜ’de ise Çağrı Kıral, Tuğberk Yiğitcan ve İbrahim Öksüzoğulları karşılaşmayı 5’er golle noktaladı.

Nefes kesen ilk yarı
Maça hızlı başlayan ekip konuk YDÜ takımı oldu. Özellikle iki takımın da ilk yarıda savunmaya önem verdiği gözlemlenirken, YDÜ takımı yakaladığı hızlı hücumlardan skorla ayrıldı ve skor üstünlüğünü ele geçirdi. UKÜ takımı ise yakaladığı 7 metre atışlarında başarısız ayrılarak skor üstünlüğü şansını kaybetti. Oyunun büyük bir bölümü ise büyük bir denge içerisinde geçti. Sürekli iki takımın birbirini yakaladığı ve üstünlüğü kabul ettirmeye çalıştığı gözlemlenirken maçın ilk devresinde taraflar soyunma odasına 10-9 UKÜ üstünlüğünde gitti.

İki kaleciye de kırmızı kart
İkinci yarıda da izleyenler müthiş bir karşılaşma izledi. CIU Arena’daki maça hentbol severler de büyük ilgi gösterdi. YDÜ’den kaleci Kadir Alkış ilk yarıda ve UKÜ’den kaleci Şemsi Yıldırım da ikinci yarıda rakiplerine yaptıkları sert müdahale sebebiyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı.  İkinci devre başa baş bir oyuna sahne oldu maçın son 5 dakikasına kadar beraberlikle devam eden karşılaşmada YDÜ takımı son 5 dakikada hızlı hücumlarla sonuca gitmeyi başardı ve maçtan 25-21 galip ayrılan taraf oldu.

Karşılaşma sonunda düzenlenen kupa seramonisinde üçüncü gelen Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), ikinci UKÜ ve şampiyon YDÜ kupalarını Hentbol Federasyonu Başkanı Ozan Beysan ve yönetim kurulunun elinden aldı. Ligin gol kralı ise YDÜ’de bu sezon ortaya koyduğu performansla beğeni kazanan Özden Demiralp oldu.

-----------------------------------------------------------------

Salon: CIU Arena
Hakemler: Tolga Kınacı, Halim Güdenoğlu
UKÜ: Gürkan Birer, Ahmed Elkha Teeb, Cihan Talaş, Erdi Cingöz, Tuğberk Yiğitcan (5), Hasan Kutay, Kemal Topaloğlu, Çağrı Kıral (5), Vuralcan Asal (3), Celal Margilili, İbrahim Öksüzoğulları (5), Tansu Kofalı, Şemsi Yıldırım, Sezer Saymaz, Arda Kansu, Ersen Bakay (3)
YDÜ: Doğay Ever (3), Ahmet Altan (4), Suat Erosal, Erdal Şamil, Erdoğan Aşık (1), Ömer Bozkurt (2), Zeeb Choudry, Murat Çaltınoğlu, Bahir Arnal, Erdal Yağuzluk (1), Gökay Tatlıyay (2), Fırat Çolakoğlu, Bora Liman (2), Özden Demiralp (9), Kadir Alkış, Şahin Kopça (1)
İki dakika cezası alanlar: Kemal Topaloğlu (2), Vuralcan Asal (UKÜ) – Doğay Ever, Erdal Yağuzluk (YDÜ)
Kırmızı kartlar: Şemsi Yıldırım (UKÜ) – Kadir Alkış (YDÜ)

----------------------------------------------------------------


En iyi 7 ödülleri
Kaleci: Gürkan Birer (UKÜ)
Sol kanat: Doğay Ever (YDÜ)
Sol oyun kurucu: İbrahim Öksüzoğluları (UKÜ)
Orta oyun kurucu: Özden Demiralp (YDÜ)
Sağ oyun kurucu: Samet Kösetürk (DAÜ)
Sağ kanat: Ahmet Altan (YDÜ)
Pivot: Ersen Bakay (UKÜ)

Bu haber toplam 2562 defa okunmuştur