1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hentbolda müthiş hafta
Hentbolda müthiş hafta

Hentbolda müthiş hafta

Hentbol Büyükler Ligi’nde geçtiğimiz gün çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Kadınlarda YDÜ, Erkeklerde Beşparmak haftayı lider kapattı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyükler Ligi’nde geçtiğimiz gün nefes kesen maçlar oynandı. Büyük Kadınlar Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) haftayı galibiyetle kapatırken, Büyük Erkekler Ligi’nde de Beşparmak ve YDÜ ilk karşılaşmalarından galibiyet çıkarmayı başardılar.

Büyük Kadınlar Ligi’nde ligin favori takımları arasında gösterilen son şampiyon YDÜ, ligin bir başka şampiyonluk adayı Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) nefes kesen maçta 19-14 mağlup ederek 2’de 2 yapmayı başardı. Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanan karşılaşmada maçın büyük bir bölümü başa baş geçti. Yüksek bir tempo içerisinde geçen ve savunmaların ön planda olduğu maçta gülen taraf konuk ekip YDÜ oldu.

Savunma savaşını Oytun kazandı
Maça çok hızlı başlayan YDÜ takımı Gülşah Öztürk’le arka arkaya bulduğu gollerle farkı 3 sayıya kadar çıkarsa da DAÜ takımı toparlanarak öne geçmeyi başardı. Tam bir savunma savaşı şeklinde geçen karşılaşmada Musa Oytun’un YDÜ’sü savunmadaki etkili performansıyla rakibe çok fazla pozisyon şansı tanımadı.
Karşılaşmanın son dakikalarında maç yine dengede devam etti. Takımın etkili silahı Gülşah Öztürk’ün oyundan atılmasıyla hücum gücünü kaybetmesi beklenen YDÜ takımı buna rağmen büyük bir hırs ve azimle son dakikalarda maçı koparıp sahadan 19-14 galip ayrılan taraf oldu.

Çağla kalede harikalar yarattı
YDÜ takımında kaleci Çağla Ergin yaptığı kurtarışlarla maça damgasını vuran isim oldu. İnanılmaz pozisyonlarda kalesini gole kapatan başarılı kaleci, rakibin hücumlarını sonlandıran isim oldu ve takımına galibiyeti getirdi. Çağla’nın yanı sıra Gülşah Öztürk maçta attığı 6 golle maçın en skorer oyuncusu olurken, başarılı sağ kanat oyuncusu Emine Doğangün de oyunun kritik dakikalarında bulduğu gollerle galibiyette önemli rol oynadı.

UKÜ zorlansa da galip
Büyük Kadınlar Ligi’nde bir diğer önemli karşılaşma da Esentepe ile UKÜ arasında oynandı. Bu sezon Kadınlar Ligi’nin favorileri arasında olan UKÜ takımı karşılaşmada çok fazla zorlanmasına rağmen sahadan 19-14 galip ayrılmasını bildi ve ligde oynadığı ilk maçtan galibiyetle döndü. Karşılaşmada UKÜ’nün etkili hücum silahı Büşra Çete attığı 6 golle maçın en skorer ismi olurken, yeni transfer Cansın İskender de 4 gol kaydetti ve galibiyette önemli rol oynadı.

YDÜ galibiyetle başladı
Büyük Erkekler Ligi’nde de geçtiğimiz gün iki karşılaşma oynandı. Atatürk Spor Salonu’nda ligin favorilerinden YDÜ ile DAÜ karşı karşıya geldi. YDÜ takımı karşılaşmayı 32-25 kazanarak sezona galibiyetle başladı. Maçta rakibine oranla daha üstün bir oyun ortaya koyan YDÜ takımı bu üstünlüğünü sonuca da yansıttı ve sahadan galip ayrıldı. YDÜ’de takımın etkili oyuncusu Şahin Kopça kaydettiği 10 golle maçın en skorer ismi olurken, Ömer Bozkurt ve Ahmet Altan da 5’er golle galibiyette önemli rol oynadı.

Beşparmak güle oynaya
Büyük Erkekler Ligi’nde bir diğer karşılaşma da Beşparmak ile Korkuteli arasında oynandı. İskele Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Beşparmak takımı maçta rahat bir oyun ortaya koyarak 39-11’lik bir galibiyet elde etti ve lige galibiyetle başlamasını bildi. Beşparmak takımında Aydın Kayal kaydettiği 11 golle maçın en skorer ismi olurken, Mustafa Güner de 10 golle galibiyette önemli bir rol oynadı.

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur