Hentbol Surlariçi’ne elini uzattı

Hentbol Surlariçi’ne elini uzattı

KKTC Hentbol Federasyonu’nun sosyal sorumluluk projesi olan “Tut elimi projesi” geçtiğimiz hafta başladı.

A+A-

Hüseyin Kıral

KKTC Hentbol Federasyonu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ortak bir projeye imza atarak “Tut Elimi Projesi”ni hayata geçirdi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Lefkoşa Surlariçi ve civar bölgelerde yer alan ilkokullardaki çocuklara hentbol eğitimi verilecek. İlk etapta 109 çocuk tespit edilirken 7 aylık dönem içerisinde haftada iki gün olmak üzere ilkokul 3’üncü sınıf çocuklara hentbol eğitimi verilmeye başlandı.

Başbakanlık ve Spor Dairesi’nin önemli destek verdiği projede geçtiğimiz hafta tespit edilen çocuklar servislerle alınarak antrenman salonunda ilk eğitimlerini aldı. Çocuklar daha sonra yine servislerle ailelerine teslim edildi. İlerleyen zamanlarda hentbol ile beraber projeye sanat ve kültür bölümlerinin de eklenmesi planlanıyor.

 

Ayhan: “Hentbol aracılığı ile onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istedik”

“Tut elimi projesi” ile ilgili KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, YENİDÜZEN’e bilgi verdi. Projenin federasyonun sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Ayhan, “Surlariçi bölgesinde dokunulmamış, dokunulmaya çalışılmış bir kesim var. Ama böyle detaylı dokunulmamış bir kesim söz konusu. Biz federasyon olarak bir proje geliştirdik. Buradaki çocukları tespit ederek, boş zaman değerlendirmeleri ile ilgili bir programlama yapalım dedik. Kendi kültür ve geleneğimizi öğretelim, kötü alışkanlıklardan uzak tutalım dedik. Bunu yaparken hentbol aracılığı ile yapalım dedik. Bir proje geliştirdik” ifadelerini kullandı.

 

“Projemizi okul müdürleri ve ailelere anlattık, büyük ilgi gördü”

İlk etapta şu anda aktif olmayan hentbol antrenörlerini tespit ederek işe başladıklarını belirten KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan şunları kaydetti: “Hocalarla Surlariçi bölgesindeki ilkokulları gezmeye başladık. Projemizi önce müdürlere, sonra ailelere anlattık. Bir baktık ki, çok ilgi gördü. 109 tane çocuğumuzu tespit ettik. Bu çocukları servilerde asistanlar eşliğinde alıyoruz, antrenman salonuna getiriyoruz. Harika Kıral, Musa Oytun, Mustafa Yalnız ve Osman Çelebi hocalarım bu çocukları antrenmana tabi tutuyor. Antrenman bitince çocukları aldığımız yere, ailelere teslim ediyoruz.”

 

“Başbakanlık ve Spor Dairesi inanılmaz destek verdi”

“Bu 7 aylık bir proje olacak. Bu projenin yaklaşık 86 bin TL’lik bütçesi var” diyerek sözlerini sürdüren Bahadır Ayhan, “Bu projeye Başbakanlık ve Spor Dairesi inanılmaz bir destek verdi. Aynı zamanda projemizi Türkiye Cumhuriyeti elçiliği de biliyor. Onlar da biz nerede eksik kalırsak tamamlayacaklarını söylediler” ifadelerini kullandı.

 

“Sanat ve kültür de projeye eklenecek”

Projenin geniş bir proje olduğuna dikkat çeken Bahadır Ayhan şunları kaydetti: “Projeye sanat ve kültür bölümleri de eklenecek. Mesela çocuklara haftada bir İngilizce eğitimi verilecek. Ya da resim dersi verilecek. Satranç Federasyonu ile irtibat kurarak bu çocuklara satranç dersleri verilecek. En önemlisi havalar biraz daha ısınınca Mağusa’yı, Karpaz’ı görmeyen çocuklara tarihi yerlerden başlayarak geziler düzenleyeceğiz.”

 

“Haftada iki gün olmak üzere eğitimler verilecek”

Projenin detayları hakkında bilgi veren KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, “İlkokul 3 çocuklardan başladık. Salon sıkıntımızı bir nebze olsa da çözdük. İlk eğitimimizi 9 Ocak tarihinde verdik, 11 Ocak’ta ikinciyi yaptık. Haftada iki gün olmak üzere eğitimler Çarşamba ve Cuma günleri olacak. Bir müddet sonra çocukların kılık kıyafetleri ile düzenlemeye gideceğiz. Bütçemiz el verdikçe çocuklarımıza ayakkabı almaya çalışacağız. Ayakkabısı olmayan çocuklarımız var” ifadelerini kullandı.

 

“Yedi aylık dönemin ardından projeye yeni çocuklar eklenecek”

“Benim için güzel bir proje” diyen Bahadır Ayhan, “7 aylık dönemden sonra üç ay ara vereceğiz ve tekrar başlayacağız. Sonra yine 7 aylık bir süre olacak. Mevcut çocuklarımıza yeni çocuklar eklenecek. Sürekli artacak. Maddi imkan ve destek bulursak, en az üç yıl eğitim aldıktan sonra bu çocuklar hentbol öğrenerek büyüyecekler ve belki o zaman kulüplerle ortak bir program yapıp, çocuklarımızı kulüpleştireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.