1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hem futbolcu hem de kulüp haklı”
“Hem futbolcu hem de kulüp haklı”

“Hem futbolcu hem de kulüp haklı”

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor’da forma giyen Kıbrıslı Türk futbolcu Kenan Özer, futbolcuların bedelsiz Türkiye’ye gitmeleri hakkında konuştu

A+A-

Futbol hayatını Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor’da sürdüren Kıbrıslı Türk futbolcu Kenan Özer, son günlerde ülke futbolunda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Özer ülke futbolcularının bedelsiz olarak Türkiye takımlarına transfer olması konusunda “Gelişen olayda iki taraf da haklı. Futbolcular bırakıp gidiyor, kulüpler bu sefer yarı yolda kalıyor. Futbolcu gitmese, futbol olarak açılamıyor” açıklamasını yaptı.
NTVSpor ekranlarında yayınlanan Spor Gecesi programına telefonla katılan Kenan Özer, son günlerde ülke futbolunda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’de profesyonelce futbol oynama süreci sorulan Kenan “Benim Türkiye’ye gelişimde biraz şans da vardı. Ben ilk 15 yaşımda Kıbrıs’tan Osmaniye’ye gittim. Bir yıl oynadıktan sonra Beşiktaş’ın Akdeniz Bölge Menajeri beni orada keşfedip Beşiktaş’a götürdü. Böyle bir yol izledim. Oradaki takımımı yüz üstü bırakıp gittim diyebilirim ama bunu yapmak zorundasınız” açıklamasını yaptı.

Özer: “Bırakıp gitmek zorunda kalıyorsunuz”
“Orada ambargo olduğu için Türk futbolcular istedikleri parayı kazanamıyorlar. İstedikleri kariyeri yapamıyorlar” diyen Kenan “O yüzden bırakıp gitmek zorunda kalıyorsunuz bir şekilde. Biraz da şans yardım etmesi lazım. Gelişen olaylarda da iki taraf da haklı. Futbolcular bırakıp gidiyor, kulüpler bu sefer yarı yolda kalıyor. Futbolcu gitmese, futbol olarak açılamıyor. O yüzden federasyonumuzun bu olaya el atacağını düşünüyorum. Oradaki sporu geliştirmek için birşeyler yapacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Profesyonellik için Kıbrıs’tan çıkmak gerek”
Doğduğu yerin Vadili olduğunu hatırlatan Kenan, 15 yaşında A takıma yükseldiğinde kendisine böyle bir fırsatın geldiğini ve hiç düşünmeden bırakıp gitmek zorunda kaldığını, çünkü işin ucunda profesyonellik olduğunu aktardı. Türkiye’ye giden futbolcularla konuştuğunu söyleyen Kenan “Gelen giden oyuncularla hep konuşuyorum, beni arıyorlar. Sadece bu görünenler. Görünenin dışında birçok arkadaşımız beni arayıp rica ediyorlar, orada futbol hayatlarını nasıl sürdürebilirler diye soruyorlar. Bende elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Tabi bir yere kadar yardım edebiliyorum. Sonuçta kendinizi gösterip bir yerlere gitmeniz lazım. Futbolcular bence haklı. Dış dünya ve profesyonelliğe adım atmaları için Kıbrıs’tan çıkmaları gerek” şeklinde konuştu.

“Futbolcunun yapacak birşeyi yok”
Kıbrıs’ta futbolun şartlarının sorulması üzerine Kenan “Kıbrıs’ta futbol ek iş olarak geçiyor. Futbolcuların bir işi var, ikinci işi futbol oynamak. Futbolu sevdikleri için o şekilde yürütüyorlar. Sadece futboldan ekmek yemek isteyenler olunca kaçıp gidiyorlar. Hem futbolcu haklı, hem de kulüp yöneticileri haklı. Hiçbir bedel almadan belki de en iyi futbolcusu gidiyor. Ama futbolcunun yapacak birşeyi de yok” dedi.

Bu haber toplam 2451 defa okunmuştur