1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hem futbol hem de hokey oynuyor
Hem futbol hem de hokey oynuyor

Hem futbol hem de hokey oynuyor

Ülkemizde kalecilik yapan Erol Kahraman aynı zamanda Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı’nın da kalesini koruyor

A+A-

 

 

Süleyman REBGE

Ülkemizde Mağusa Türk Gücü ve Mehmetçik’te kalecilik yapan Erol Kahraman aynı zamanda dünyaca ünlü bir buz hokeyi kalecisi. Dokuz yaşından beri Kanada’da buz hokeyi oynayan Kahraman, dört sene önce Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı’nın yaptığı teklifi kabul etti ve milli takım formasını defalarca giydi. Akrabalarının da Kıbrıs’ta olmasının etkisiyle Kanada’dan dört sene önce ayrılarak ülkemize döndü. Türkiye’de İzmir Büyükşehir Belediye, Başken Yıldızları ve son olarak İstanbul Zeytinburnu Spor’da forma giyen Kahraman’a İspanya ve Slovenya’dan teklifler var. Ülkemizde Mağusa Türk Gücü ve Mehmetçik’te kalecilik yapan Kahraman “Her iki spor çok sık seyahat yapmamı gerektiriyor ancak futbol ve buz hokeyini oynamaya devam edeceğim” dedi.

Kariyeri Başarılarla dolu
On beş yaşında Kanada’da profesyonel buz hokeyi sporcusu olan Kahraman İspanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Romanya gibi ülkelerde oynayıp dünyaca ünlü bir sporcu olurken dört senedir Türkiye Milli Takımı ile mücadele ederek birçok başarıya imza attı. Türkiye’de 3 sene üst üste şampiyon olan ve en iyi kaleci seçilen Erol, dünya çapında da Buz Hokeyi dalında en prestijli ödüllerden olan Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nda en iyi kaleci seçildi. Erol Kahraman İzmir Büyükşehir Belediye, Başkent Yıldızları ve geçtiğimiz sezon İstanbul Zeytinburnu Spor’da oynadı.

Dört yıldır Türkiye Milli Takımı’nda
Türkiye Milli Takımı’nda hem kaleci hem de kaleci antrenörlüğü yapan Kahraman sayısız turnuva ve maça çıktı. 2011 yılında Erzurum’da düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda Türkiye Milli Takımı ile oynayan Kahraman aynı zamanda kız takımının da kaleci antrenörlüğünü yaptı.

Kahraman “Hem futbol hem buz hokeyi oynadığım için çok mutluyum”
27 yaşında ülkemize dönüş yapan Erol, Kanada’da bölgesel takımlarda futbol oynadığını, küçük yaşlardan beri futbol ve buz hokeyini birlikte oynamanın zevkli olduğunu söyledi. Kahraman “Her iki sporu da çok seviyorum” derken “Bu iki sporu yapmak sürekli seyahat yapmamı gerektiriyor. Örneğin futbol maçından çıktından sonra hemen uçağa binip Türkiye’ye maça gidiyorum ama bu iki sporu da ileride yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

“İspanya ve Slovenya’dan ciddi teklifler var”
Başarılı oyuncu geçtiğimiz sezon İstanbul ekibinde oynadığını, bu sezon için ise şunları söyledi: “Bu sezon İspanya ve Slovenya’dan ciddi teklifler var ve henüz düşünme aşamasındayım. Türkiye’deki bir ekipte de oynayabilirim”

“Futbol için MTG’nin durumu bekliyorum”
Aynı zamanda Mağusa Türk Gücü’nün (MTG) kalecisi olan Kahraman futbol kariyeri için görüşlerini de aktardı. Kahraman “Geçtiğimiz sezon Mehmetçik’te kiralık olarak forma giydim fakat lisansım olan MTG’de oynamak istiyorum. Eğer olmazsa başka kulüp arayışı içine gireceğim. Futbol oynamayı da çok seviyorum” dedi.

Bu haber toplam 2617 defa okunmuştur