1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hellim konusu Macaristan’a taşınıyor
Hellim konusu Macaristan’a taşınıyor

Hellim konusu Macaristan’a taşınıyor

Kıbrıs Türk tarafının hellimin üretiliş şekli ve kriterlerini kontrol edilecek

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ın Hellim’in patentini almak için AB’ye yaptığı başvurunun AB Resmi Gazetesi’nde Mart-Nisan aylarında yayınlanması ve Kıbrıs Türk tarafının “ayrı kontrol mekanizmaları kurulması” yönündeki talebinin dip not şeklinde dahi yer almaması konusunda iyimser olduğu bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Türk tarafının hellimin üretiliş şekli ve kriterlerini kontrol edecek, Kıbrıs Rum tarafınınkinden ayrı bir mekanizma kurulması talebinin AB resmi gazetesinde dipnot olarak yer almaması için Kıbrıs Rum hükümetinin girişimlerini sürdürdüğünü yazdı.

Gazetede, Kıbrıs Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in bu çerçevede Cuma günü Macaristan’a gideceği belirtildi.

“Visegrad 4” ülkelerinden biri olan Macaristan’ın, Kıbrıslı Türklerin itiraz ve taleplerinin dikkate alınmasını istediğini hatırlatan gazete, Kuytalis’in Macaristan Tarım Bakanıyla görüşerek, Kıbrıs Rum tarafının hellim konusundaki görüşlerini aktaracağını vurguladı.

Habere göre, Kuyalis ayrıca, genetiği değiştirilmiş ürünlere ilişkin bir toplantıya da katılacak ve hellim konusundaki görüşlerini burada da dile getirme imkanı bulacak. (tak)

Bu haber toplam 1394 defa okunmuştur