1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hedefim Yalova ile Süper Lig şampiyonluğu”
“Hedefim Yalova ile Süper Lig şampiyonluğu”

“Hedefim Yalova ile Süper Lig şampiyonluğu”

K-Pet Birinci Lig’de mücadele eden Yalova’nın başarılı orta saha oyuncusu Ahmet Hasan günümüze kadar yaşadığı anıları ve gelecekteki hedeflerini YENİDÜZEN’e anlattı. Ahmet, en büyük hedefinin Yalova ile Süper Lig şampiyonluğu yaşamak olduğunu belirtti

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Birinci Lig’de mücadele eden Yalova’nın başarılı orta saha oyuncusu Ahmet Hasan günümüze kadar yaşadığı anıları ve gelecekteki hedeflerini YENİDÜZEN’e anlattı.

Futbola ne zaman başladınız?
Futbola 2000 yılında yani 8 yaşında, Yalova’nı n yıldızlarında başladım. A Takıma 2007-08 sezonunda yükseldim. İlk maç, Ağırdağ Boğaz oldu. O maçı 1-0 kazanmıştık.

İlk resmi golünüzü hangi takıma attınız?
İlk resmi golümü 2009-10 sezonunda Girne Halk Evi karşılaşmasında attım. O maçı 5-0 kazanmıştık. O gol benim için çok önemliydi.

Yalova formasıyla toplam kaç şampiyonluk yaşadınız?
Yalova formasıyla 2 genç takım, 1 A Takım olmak üzere 3 şampiyonluk yaşadım. Tüm şampiyonluklar güzeldir ancak, 2012-13 sezonundaki Birinci Lig şampiyonluğu en özeliydi. Benim de katkı koyduğum şampiyonluk, bizi Süper Lig’e çıkarmıştı.

2012-13 sezonu şampiyonluğundan biraz bahseder misiniz?
O dönem teknik direktörümüz Derviş Dağman’dı. Ligin ilk devresini ilk 4 takımdan biri olarak bitirmiştik. İkinci devre çoğu deplasmanı kazanamadık. Ligin 25’inci haftasında deplasmanda eni Boğaziçi’yle berabere kaldık ve Düzkaya önümüze geçti. Son hafta, Düzkaya Ozanköy’e maplup olup, bizde Vadili’yi yenince, 12 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıktık.

2013-14 sezonunda Süper Lig’de kaç maçta forma giydiniz?
Geçen sezon 19 maçta forma giydim. Bunların sadece 2’sine ilk 11’de başlayabildim. Oyuna hep sonradan girdim diyebilirim.

Geçen sezonu nasıl değerlendirirsiniz?
Sezon boyunca iyi mücadele ettik. Güzel galibiyetler, şanssız da puan kayıplar yaşadık.  Neticede Play Of’ta mücadele ettik. Süper Lig’e çıkmayı başaramadık. Yeni sezon da hedefimiz kesinlikle yine aynı olacak. Yalova’yı hak ettiği yere çıkaracağız.

Yalova dışında başka takımda forma giyidiniz mi?
Evet giydim. 2011-12 sezonu sona erdikten sonra kiralık olarak Yılmazköy’de oynadım. Orada 12 maça çıktım. 5 gol attım, 3’te asist yaptım. Şu an Zümrütköy’de kiralık olarak forma giymekteyim. Şu ana kadar 2 maça çıktım. Geçen hafta Yusuf Özbahar arkadaşıma asist yaptım.

Şu an Zümrütköy’deyim dediniz oradaki ortam nasıl?
Zümrütköy’deki ortam çok iyi. Zaten herkes birbirini tanıyor. Arkadaşlık süper. Buradaki hedefim formasını giyeceyim Yükselme Ligi döneminde en iyi şekilde formamın hakkını vermek. 

Son yıllarda sizi en çok üzen maç hangisiydi?
Son yıllarda 3 maç beni üzdü diyebilirim. Geçen sezon evimizde 3-1 kaybettiğimiz Bağcıl maçı, yine geçen sezon son hafta Gençlik Gücü’nü mağlup edip küme düşmemiz ve bu sezon kazanmak için elimizden geleni yapıp kazanamadığımız Türk Ocağı maçı oldu.

Yalova dışında sempati duyduğunuz takım var mı?
Sempati değil de, yönetim ve futbolcu yetiştirme anlamında Doğan Türk Birliği’ne hayranım. Son yıllarda gerçekten genç futbolculara çok önem veriyorlar. Birde küçüklükten beri Çanakkale’yi takip ediyorum.

Peki, takımdaki arkadaşlık ortamı nasıl?
Takımımızdaki futbolcular hepsi çok iyi. Takımdaki arkadaşlık en üst seviyededir. Herkes birbiriyle çok iyi geçiniyor.

Gökmen Davutoğlu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gökmen hoca oyunu iyi takip ediyor. Bizlere süper idman programı çıkartıyor. Bu yüzden, takımdaki futbolcuların hepsi Gökmen hocadan çok memnun.

İlerideki hedefleriniz nedir?
İlerideki hedefim öncelikli Yalova’dır. Yalova’da Süper Lig şampiyonluğu yaşamak en büyük hayalimdir.

Bu haber toplam 1982 defa okunmuştur