“Hedefim IFBB PRO kartı almak”

“Hedefim IFBB PRO kartı almak”

İtalya’nın Venedik şehrinde WABB tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonası’na başarılı vücutçumuz Murat Şenyiğit damga vurdu. Şenyiğit, başarılarını ve bundan sonraki hedeflerini YENİDÜZEN’e aktardı.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Ülkemizde Vücut Geliştirme sporunun önemli  isimlerinden Murat Şenyiğit, İtalya’nın Venedik şehrinde WABB tarafından organize edilen Dünya Şampiyonası’nda +100 kategorisinde dünya şampiyonluğunun yanı sıra şampiyonlar şampiyonu olmuştu. Başta Federasyon Başkanı olmak üzer tüm vücut geliştiricilerinden tebrik mesajları aldığının altını çizen şampiyon Murat Şenyiğit, başarısını önce kendisine büyük sabır gösteren eşi ve çocuklarına sonrada Kıbrıs Türk halkına armağan ettiğini söyledi.  Şenyiğit; “Bu süreçte bana destek olan, emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. İsim isim yazmaya kalksam satırlar sığmaz. Sizlerden aldığım övgü dolu sözler ve tebrikler tüm zorlukların üstesinden gelmeme neden olurken, gücümün ve sabrımın artmasına neden oldu” dedi. Sezon başında koyduğu hedeflere emin adımlarla gittiğinin altını çizen Şenyiğit, “bu başarımı Kıbrıs Türk halkına armağan ediyorum ve bayramlarını kutluyorum” dedi.

 

“Önümde zorlu iki yarış var, katılabilmem için maddi desteğe ihtiyacım var”

Vücut Geliştirme sporuna 16-17 yaşlarında başladığını, ve aralıksız 22-23 yıldır devam ettiğini belirten Dünya Şampiyonu sporcumuz Murat Şenyiğit, “Bu yılki yarışmalarıma altı aydır hazırlanıyorum. Her yarışımda eksiklerimi analiz ederek bir sonraki yarış için çalışmalarımı yapıyorum. Vücudumdan gelen sinyallerle de beslenme ve antrenmanlarımı planlayarak çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi. İtalya’da geçtiğimiz haftalarda organize edilen son yarışmada ise formunun zirvesinde olduğunu açıklayan Murat Şenyiğit, “burada sadece dünya şampiyonluğu değil, şampiyonlar şampiyonluğunu da kazanarak şampiyonluklarımı taçlandırdım” dedi. Şenyiğit, “yıl sonuna kadar biri Kuveyt’e, diğeri de Almanya’da olmak üzere iki yarışım daha var. Ancak sponsor sıkıntısı yaşıyorum ve maddi desteğe çok ihtiyacım var. Bu maddi desteği bulduğum takdirde bu iki yarışa da katılmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Önümüzdeki yıl mutlaka IFBB PRO kartını boynuma takacağım”

Bu geçen sürecin kendisi açısından çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç olduğunu belirten şampiyon vücutçumuz Murat Şenyiğit, “yakaladığım bu formu korumak için daha çok çalışmam ve gereğini yapmam gerekliliğine inanıyorum. Bu sporda son nokta IFBB PRO kartı’dır bende IFBB PRO kartını boynuma takmak arzusundayım.  Pro yarışlarında başarı kazanıp jübilemi yapmak istiyorum. Ancak gerçekten maddi desteğe ihtiyacım var. Destek geldiği takdirde Kıbrıs Türk halkına büyük bir onurun yanı sıra, kazanacağım tüm şampiyonlukları miras olarak bırakacağım” şeklinde konuştu.  

 

3-007.jpg
Başarılı Vücutçunun Fitness Salonu’nda yaptığı çalışmaları yerinde takip ettik

 

Fotoğraflar: Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bu haber toplam 13136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.