1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hedefi Avrupa
Hedefi Avrupa

Hedefi Avrupa

Mersin İdman Yurdu U21 takımında forma giyen Kıbrıslı Türk futbolcu Oğuz Torpil birgün Avrupa’da futbol oynamak istiyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Futbol yaşantısını Türkiye’de Mersin İdman Yurdu 21 yaş altı takımında sürdüren Kıbrıslı Türk futbolcu Oğuz Torpil, önce profesyonel futbolcu olmak, daha sonra da Avrupa’da futbol oynamak istiyor. Henüz 1996 doğumlu olan Oğuz, Gönyeli Spor Kulübü’nde minik takımdan genç takıma kadar birçok kategoride forma giydikten sonra 2 yıl önce Beşiktaş’ın seçmelerine katılarak başarılı oldu. Oradan üçüncü lig takımı Küçükçekmece A2 ve U19 takımlarının formasını 1 sezon giyen Torpil, Mersin İdman Yurdu’nun denemelerine katılarak başarılı oldu ve bünyeye dahil edildi. Sol ve sağ açık mevkilerinde oynayan genç yetenek Mersin U21 Takımı’nın Elit Akademi Lig’de forma giyme şansını da elde etti.

“Mersin’de arkadaşlık çok iyi”
İlk olarak İstanbul’a Beşiktaş’ın seçmelerine gittiğinde çok zorluklar çektiğini söyleyen Torpil, “Özellikle lige adapte olamadım ama çok maça çıktım. Bu da benim çalışarak alışmamı sağladı” dedi. Şu anda formasını giydiği Mersin İdman Yurdu’nda arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu ve herşeyin yolunda olduğunu belirten Torpil evinin tesislerin yanında olmasının kendisi için avantaj olduğunu dile getirdi.
Yurt dışında oynamak isteyen genç futbolculara tavsiyelerde de bulunan Torpil “Çok geç olmadan yurt dışına gitmeleri gerek. Kendilerini geliştirmeye baksınlar. Yapamam deyip geri dönmesinler” açıklamasında bulundu.

“Birgün Avrupa’da oynamak isterim”
Mersin’de yalnız yaşayan, zaman zaman da bunun sıkıntılarını yaşadığını dile getiren Torpil hedefinin ilk olarak önümüzdeki yıl profesyonel imza atıp A takımla çalışmalara katılmak olduğunu belirtti. Ardından yıllar sonra üst düzey bir futbolcu olması halinde de Avrupa’da oynamak istediğini dile getirdi.

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur