1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hedef şampiyonluk
Hedef şampiyonluk

Hedef şampiyonluk

Deniz Fahri – Barış Kalfaoğlu ikilisi Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışında üçüncü olarak kürsüde yer aldı

A+A-

Deniz Fahri: “2018 yarışlarına çok iyi hazırlanıyoruz. İlk hedefim bu yarışlarda başarılı sonuçlar almak. Bundan sonrası için tabii ki ülkemi çok daha iyi yerlerde temsil etmek hedefindeyim. Şampiyonluğu ülkemize getirmek için mücadele edeceğim.”

Deniz Fahri: “2. gün ise hava şartları yoğun yağmurluydu ve ıslak bir zemin olması benim için yabancı olduğum bir durumdu. Ancak yağmur çamur dinlemeden istedik, hayal ettik, mücadelemizi verdik ve sonucunda 2. gün etapları da başarıyla tamamlayarak podyuma 3. olarak çıktık.”

Halit Dağ

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Rally Phrygia 2018’de ülkemizden Deniz Fahri – Barış Kalfaoğlu yarışarak üçüncü olma başarısı gösterdi. Eskişehir, Kütahya ve Bilecik illerindeki etaplarda gerçekleştirilen ralli sonunda Fahri – Kalfaoğlu ikilisi, genel klasman ve FIA Avrupa Ralli Kupası üçüncüsü olarak podyumda yer aldılar. Deniz Fahri, yarış ile ilgili görüşlerini Adres Kıbrıs’a aktardı. Fahri, şampiyonluğu ülkemize getirmek istediğini belirtti.

  • Adres: Kıbrıs’ı temsilen Türkiye’de yarıştınız. Yarış için neler hissediyorsunuz?
  • Deniz Fahri: “Geçen sene ERC Cyprus Rallisi’nde ön çekerde aldığımız başarıdan sonra, ülkemizi temsil etmeye hazır olduğumuzu gördük ve sponsorumuzun da desteğiyle dört çeker Ford Fiesta R5 aracına geçiş yaptık. Bu araçla Türkiye Ralli Şampiyonası, Dünya Ralli Şampiyonası - Türkiye ayağı ve Avrupa Ralli Şampiyonası - Cyprus Rally’e de katılma kararı aldık. Ülkemi Türkiye Cumhuriyeti’nde temsil etmek her ne kadar duygusal anlamda mutlu hissettirse de, yoğun bir baskı ve bunun getirdiği bir sorumluluk da var diyebilirim. Ama genel olarak gerçekten çok heyecanlıyım.”

df1.jpg
 

  • Adres: Phrygia 2018 öncesi test ve hazırlık süreci sizin için nasıl geçti?
  • Deniz Fahri: “Test gayet verimli geçti. Sezon arasından dolayı uzun süredir arabayı sürememiş olmamın getirdiği bir pas vardı üzerimde ama birkaç tur sonra ısındım ve performansım giderek artarak limitlere ulaştı.”

O ANI YAŞAMAK

  • Adres: İlk kez test sürüşlerinde asfalttaydınız. Peki asfaltta yarışmış olmak size neler hissettiriyor?
  • Deniz Fahri: “Açıkçası arabaya binene kadar endişelerim vardı ancak start aldıktan sonra her şey bitti ve sadece o anı yaşamaya odaklandım. Beklediğimden çok daha iyi geçti asfalt antrenmanı. Otomobil sporlarına ilk başlangıcım karting idi ve buradan gelen deneyimlerim asfaltta kendimi göstermeme olanak sağladı. Asfaltta yarışmak için artık hazır olduğumu düşünüyorum. Farklı bir deneyim tabii ki. Ama başarılı dönüşler almayı umuyorum.
     
  • Adres: Yarış sonrası hedefleriniz nelerdir?
  • Deniz Fahri: “2018 yarışlarına çok iyi hazırlanıyoruz. Yani ilk hedefim bu yarışlarda başarılı sonuçlar almak. Bundan sonrası için tabii ki ülkemi çok daha iyi yerlerde temsil etmek hedefim. Şampiyonluğu ülkemize getirmek için mücadele edeceğim. Hayalim sadece Türkiye değil, dünyanın birçok yerinde ülkemizin bayrağını dalgalandırmak. Bunun için ekibimle beraber büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyoruz.”

df2.jpg

İSTEK VE HAYAL ETMEK

  • Adres: Eskişehir yarışı nasıl geçti?
  • Deniz Fahri: “Toprağa alışkın olmak, asfaltta tecrübesiz olmak yarışların nasıl geçeceğine dair endişe veriyordu. Ancak İstanbul'da gerçekleşen 2 günlük test sürüşlerinin verimli geçmesi beni umutlandırdı hep. Eskişehir'de ilk gün etapları 2 dakikalık farkla 3. olarak tamamladık. 2. gün ise hava şartları yoğun yağmurluydu ve ıslak bir zemin olması benim için yabancı olduğum bir durumdu. Ancak yağmur çamur dinlemeden istedik, hayal ettik, mücadelemizi verdik ve sonucunda 2. gün etapları da başarıyla tamamlayarak podyuma 3. olarak çıktık. Zor oldu ama başardık. Ford takım direktörü Serdar Bostancı'nın desteği beni daha da motive ediyor diyebilirim.
     
  • Adres: Kuzey Kıbrıs Rallisi'ne hazırlıklar nasıl gidiyor?
  • Deniz Fahri: “Şu an aracın asfalttan toprağa set-upları ayarlanıyor. Eskişehir 3’üncülüğü büyük bir mutluluk. Şu noktada insanlardan aldığımız güzel enerji de beni çok motive ediyor. Ekipçe daha fazlasını başarmak adına çalışıyoruz.”

 

Fotoğraflar: Rallivideo.com / Berk Koç

Bu haber toplam 2103 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 368 Sayısı

Adres Kıbrıs 368 Sayısı