1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hedef: AB
Hedef: AB

Hedef: AB

Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu ( ATSEF ), Tabipler Birliği’nde dün basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu ( ATSEF ), Tabipler Birliği’nde dün basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda ATSEF yönetim kurulu üyeleri, faal üyeler ile Federasyon'a üye bazı birliklerin temsilcileri hazır bulundu.
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanlığını yürüten aynı zamanda ATSEF Genel Sekreteri olan Kandemir Berova, toplantıda okuduğu basın bildirisinde ATSEF’le ilgili bilgi verdi.
Berova, Kuzey Kıbrıs'tan Tabipler Biriği, Tabip Odası ve Serbest Çalışan Hekimler Birliği Federasyonu’nun kurucu üyeler arasında yer aldığını ifade etti.
Diğer kurucu üyelerin Avusturya Türkiye Sağlık Derneği, Berlin Türk Sağlık Elemanları Birliği, Fransa Türk Sağlık Vakfı, İngiliz-Türk Sağlık Elemanları Derneği, Avrupa Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ve Fransız-Türk Tabipler Derneği olduğunu anlatan Berova, Federasyon’un kuruluşu için ilk resmi adımın 31 Ekim 2010 tarihinde Viyana'da imzalanan protokol olduğunu anımsattı.
2012 yılı Aralık ayında Almanya'nın Başkenti Berlin'de ilk genel kurulun toplandığını anlatan Berova, “Ancak bu aşamaya gelene kadar kurucu üye statüsündeki birlikler çok çaba sarf etti” dedi.
Kandemir Berova, 2011 yılında önce Paris'te, daha sonra Lefkoşa'da bir araya gelen temsilcilerin Federasyon tüzüğü üzerinde çalışmalar yürüttüğünü anlatarak, ATSEF Kıbrıs Deklarasyonu’nun açıklandığını söyledi.
Bu dönemde birçok Avrupa ülkesinde örgütlenme çalışması da başlatıldığını ifade eden Berova, Berlin'deki ilk genel kurulda federasyon tüzüğünün kabul edildiğini anlattı.

Yönetim Kurulu yapılacak

2013 yılı içerisinde öngörülen yüz yüze iki yönetim kurulu toplantısından ilkinin bugün saat 15.00'de Lefkoşa'da Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Toplantı salonunda gerçekleştirileceği bilgisini veren Berova, ATSEF’in, Avrupa Birliği ile Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren sağlık kuruluşları ve sağlık çalışanları arasındaki ilişkilere katkıda bulunmayı hedeflediğini ifade etti.
Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden mezun olmuş sağlık çalışanlarının diplomalarının, ilgili Avrupa ülkesi mevzuatına göre denkliği için de çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Berova, “ATSEF'in amaçları arasında Türkiye'den ve Kuzey Kıbrıs’tan Avrupa’ya çalışmaya giden sağlık elemanlarının mesleki sorunlarının çözümlenmesine katkı sağlamak, yanında tıbbın çeşitli alanlarında bilimsel toplantılar düzenlemek de bulunmaktadır” dedi.

Amaç

ATSEF Eşbaşkanlarından İlker Duyan toplantıda yaptığı konuşmada, yaptıkları görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, federasyonun kuruluş amaçlarından birinin de KKTC’yi Avrupa Birliği’ne taşımak olduğunu söyledi.

“Sağlık turizminin gelişmesi için çalışacağız”

ATSEF Eşbaşkan’larından Serdar Beklen de federasyonun amacının sadece Avrupa’da çalışan Türk sağlık elemanlarının sorunlarını çözmek olmadığını aynı zamanda Avrupa’da yaşayan Türklerin daha iyi sağlık hizmetlerine ulaşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
ATSEF’in amaçlarından birinin de sağlık turizmini desteklemek olduğunu anlatan Beklen, bu açıdan Avrupa’dan KKTC’ye yönelik sağlık turizminin gelişmesi için çalışacaklarını aktardı.

Federasyonun adını duyuracağız

ATSEF Başkan Yardımcısı Serdar Dalkılıç ise yaptığı konuşmada birkaç yıl içinde ATSEF’in Türkiye ve KKTC’de adı bilinen ve ağırlığı olan bir organizasyona dönüşmesi için çalışacaklarını dile getirdi.
Derneğin faal üyelerinden Kenan Arifoğlu, ATSEF’in birçok sağlıkçıyı bünyesinde barındırdığını kaydederek, bu akşamki toplantıya ülkedeki tüm sağlık çalışanlarının davetli olduğunu söyledi.
Tabipler Birliği Başkanı Özdemir Berova, ATSEF’in faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Federasyon’un Kıbrıs Türk hekimlerinin Avrupa’da tanınmasına katkı koyacağına inandıklarını anlattı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Cemal Mert de, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için bu tip organizasyonların yararına inandıklarını anlattı.
Federasyon’un eğitim faaliyetlerine değinen Mert, ülkede yurt dışından gelecek doktorların katılımıyla gerçekleşecek sağlık kongrelerinin, hem sağlık elemanlarının eğitimine hem de ülke turizmine katkı yapacağını kaydetti. TAK

Bu haber toplam 2667 defa okunmuştur