1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hedef 19 Mayıs 2015”
“Hedef 19 Mayıs 2015”

“Hedef 19 Mayıs 2015”

Onkoloji Merkezi’nin inşası büyük bir hızla ve sorunsuz devam ediyor.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesinde yer alacak olan Onkoloji Merkezi’nin inşaat çalışmalarının büyük bir hızla ve sorunsuz devam ettiğini ve ön görülen tarihten daha erken bir sürede tamamlanmasının beklendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, temel atma töreni Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle tarafından yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen Onkoloji Merkezi’nin, beklenenden daha erken bir sürede bitirilip, 19 Mayıs 2015’te hizmete girmesinin hedeflendiği belirtildi.

İlgili firmayla imzalanan sözleşmesine göre, Onkoloji Merkezi’nin bitiş tarihinin Temmuz 2015 olduğuna dikkat çekilen açıklamada, sağlıkta zaman kavramının çok önemli olduğu kaydedilerek, kanser hastalığıyla mücadelede önemli bir adım olarak nitelenen Onkoloji Merkezi inşasının süratle tamamlanıp hizmete girmesi için ne gerekiyorsa yapıldığı vurgulandı. 

“Tüm imkanlar seferber…”

Bakanlık açıklamasında, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, inşaatın ön görülen tarihten daha erken bir zamanda bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasına yönelik sözleri olduğu anımsatılarak, “Sayın Başbakan, temel atma töreninde 19 Mayıs 2015 tarihini işaret etmişti. İnşaat ihalesini kazanan ülkemizin önde gelen ve deneyimli firmalarından Tüfekçi Ltd de, Onkoloji Merkezi’nin erken bitirilip hizmete girmesi için tüm imkânlarını seferber ediyor” denildi.

Hem erişkin hem de pediatrik tedavilerin yapılacağı bir merkez…

Erişkin ve pediatrik onkoloji tedavileri ve radyoterapi (ışın tedavisi) hizmetlerinin de verileceği Onkoloji Merkezi’nin, 56 yataklı ve 6 yoğun bakımı ünitesinin bulunacağı çağdaş bir merkez olacak.

Onkoloji Merkezi yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olacak…

Onkoloji Merkezinin yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olacağı kaydedilen Bakanlık açıklamasında, Merkez için yaklaşık 16 milyon TL’nin bloke edildiği, bu paranın 4 Milyon TL’sinin de Türkiye Cumhuriyeti (TC) tarafından hibe edildiği ve ihalenin yaklaşık 12 milyon TL’ye bağlandığı, bloke edilen kaynağın bir kısmının da merkezin donanımı için kullanılacağı belirtildi.

Radyoterapi cihazı Türkiye tarafından hibe…

Açıklamada, TC Sağlık Bakanlığı’nın ise Onkoloji Merkezi’nde kullanılmak üzere 4.5 milyon TL değerinde bir radyoterapi cihazını hibe ettiğinin de altı çizildi.

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur