1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ettiler
Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ettiler

Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ettiler

Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu Zehra Avkıran ve sporcuları YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Yrd. Doç. Osman Ergene Hastane ile Tanıtıtma Dairesi ve Öğretim Görevlisi Mustafa Ufuk Çelik’ten bilgi aldılar.

Mustafa Ufuk Çelik, ziyarette Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in sağlığı bir bütün olarak gördüğünü, “bu kapsamda Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp Fakültelerinin ardından Veteriner Hekimliği Fakültesi ve takiben Hayvan Hastanemiz ülkemize kazandırılmıştır” dedi. YDÜ’nün diğer fakülteleri yanısıra sağlık ile ilgili fakültelerine büyük önem verdiğini vurgulayan Çelik, öğrencilerin aldıkları kaliteli eğitimlerin uygulamalarını son teknoloji cihazların bulunduğu tam donanımlı hastanelerde yaparak iyi yetiştiklerini anlattı.

Ergene: “Eğitim odaklı hareket ediyoruz”
YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ise,  YDÜ Hayvan Hastanesi’nin Veteriner Fakültesine bağlı olduğunu hatırlatırken, eğitim odaklı hareket ettiklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ergene, temel hedeflerinin toplum sağlığı olduğunu dile getirirken, insan sağlığıyla hayvan sağlığının ayrı değerlendirmenin mümkün olmayacağını ifade etti.

Avkıran: “YDÜ badmintona önem veriyor”
Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu Başkanı Zehra Avkıran ise Hayvan Hastanesi’ni gezdikten sonra yaptığı konuşmasında “Badminton Ferderasyonu olarak YDÜ’nün spora vermiş oldukları değer bizler için çok anlamlıdır. YDÜ badminton sporuna büyük önem vermektedir. Biz de onlara federasyon olarak katkı koymaktayız. Bugün burda böylesi bir hastaneyi görmekle onurlandım gururlandım. YDÜ’yü tebrik ediyorum. Hayvanlara yönelik böyle bir hastane ülkemizde yoktu” dedi.

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur