1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hayati tehlikesi sürüyor
Hayati tehlikesi sürüyor

Hayati tehlikesi sürüyor

Aslan Mengüç’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu açıklandı.

A+A-

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan gazeteci-yazar Aslan Mengüç’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu açıklandı.

Hastane Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu ve Nöroloji Klinik Şefi Dr. Sıla Usar İncirli imzasıyla yapılan açıklamada, 71 yaşındaki Muhammed Aslan Mengüç’ün dün öğleden sonra acil servise bilinci kapalı olarak getirildiği ve yapılan ilk muayenede kan basıncının oldukça yüksek olduğunun saptandığı kaydedildi.

Beyin görüntülemelerinde beynin sol hemisferinde kanama alanı tespit edilmesi üzerine Nöroloji Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisine başlanan Mengüç’ün beyin cerrahisi ekibi tarafından değerlendirildiği ve beyindeki kanamanın operasyon için uygun olmadığının düşünüldüğü açıklandı.

Bu sabah 09.20 itibarıyla Aslan Mengüç’ün bilincinin kapalı olduğu, ağrılı uyaranlara yanıtının oldukça kısıtlı alınabildiği ve solunum sıkıntısı bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Hastanın durumu ciddiyetini korumakta, hayati tehlike arz etmektedir. Tedavisi Nöroloji Yoğun Bakım Servisinde Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Anestezi ve Reanimasyon ve Kardiyoloji ekipleri tarafından yürütülmektedir” denildi.

(tak)

Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur