1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. 'Hayat Bayram Olsa' İngiltere’de finalde
Hayat Bayram Olsa İngiltere’de finalde

'Hayat Bayram Olsa' İngiltere’de finalde

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işitme engelli bireyler için farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığı “Hayat Bayram Olsa” klibi, önemli bir başarı elde ederek İngiltere’de finale kaldı.

A+A-

 

Sosyal sorumluluk anlayışı ile toplumun farklı kesimlerini ‘işaret dili’nde buluşturan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in klibi, ‘’Ethical Corporation’’ Sorumlu İş Ödülleri'nde "En İyi Müşteri Odaklı Ürün" kategorisinde finalde yarışacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘engelliler’ odağındaki sosyal sorumluluk projelerinden biri daha çok önemli bir başarıya imza attı.

Daha önce “Engelsiz Yaşam Projesi” ile mobil iletişim dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul gören “Mobile Excellence Awards”ta (MEA- Mobil Mükemmeliyet Ödülleri) finale kalan Kuzey Kıbrıs Turkcell bu kez yeni bir başarı ile ülkemizi gururlandırdı.

Engelsiz projesi ile Los Angeles’de ikincilik ödülü alan Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu kez, işitme engelliler için hazırladığı kliple Londra’da yarışacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sosyal sorumluk anlayışı ve işitme engelli bireyler için farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığı “Hayat Bayram Olsa” klibi, önemli bir başarı elde ederek İngiltere’de finale kaldı.

Toplumun farklı kesimlerini ‘işaret dili’nde buluşturan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in klibi, “Ethical Corporation” Sorumlu İş Ödülleri'nde "En İyi Müşteri Odaklı Ürün" kategorisinde finalde yarışmaya hak kazandı.

Final heyecanı

Engelli alanında birçok ilke imza atan ve bu farkındalığın gün geçtikçe yayılmasında büyük pay sahibi olan Kuzey Kıbrıs Turkcell ülkemizi İngiltere’deki finale kalarak temsil edecek.
İngiltere’deki final 25 Eylül’de büyük bir heyecana sahne olacak.

“Hayat Bayram Olsa”

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla çekilen işaret dili videosu sosyal medya ve televizyonlardan halen yoğun ilgiyle izlenirken, dijital medyada 75 binin üzerinde erişim başarısı elde etti.
Engelsiz yaşama dokunmak, toplumun farklı kesimlerini bu sürece dahil ederek farkındalığı artırmak ve hayatın aynı dili paylaştıkça çok daha anlamlı olduğu gerçeğini vurgulamak için hazırlanan klip, yayınlandığı ilk andan itibaren büyük beğeni topladı.

“Hayat Bayram Olsa” şarkısının işaret diliyle de seslendirildiği klipte Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Genel Müdür Yardımcılarının yanı sıra sanatçısından doktoruna, işletmecisinden kasabına, tezgahtarından ev hanımına kadar çok farklı kesimlerden kişiler yer almıştı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamaya göre söz konusu klip resmi Facebook sayfası www.facebook.com/TURKCELLKUZEYKIBRIS veya Youtube üzerinden https://www.youtube.com/watch?v=0M7rUqnq2FI linki tıklanarak izlenebiliyor ve paylaşılabiliyor.

“İşaret Dili” eğitimi verilmişti

Kuzey Kıbrıs Turkcell Müşteri Deneyim Uzmanları ve çalışanları Hayat Bayram Olsa klibi öncesinde işitme engellilerle iletişim amacıyla “işaret dili” eğitimi de almıştı.
‘Engellilere’ yönelik duyarlılığını ileriye taşımaya devam eden Kuzey Kıbrıs Turkcell, işitme engellilere daha iyi hizmet verebilmek adına, müşterileriyle yüz yüze temas eden çalışanlarına ek olarak bu yıl tüm çalışanlarını da katıp eğitimi tekrarlayarak bir kez daha işaret dili eğitimi vermişti.
Ülkemizde bu eğitimi gündeme getiren alanındaki ilk kurumsal şirket olan Kuzey Kıbrıs Turkcell, işaret dili uzmanlarıyla işbirliği yaparak, ‘Engelliler Haftası’nda  1 aylık süre zarfında 20 saatlik eğitimler gerçekleştirmişti.

Destek Varsa Engel Yok
Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada engellileri evlerinden çıkarıp toplumla buluşturmak ve engelliler konusunda farkındalığı artırmak misyonuyla, 8 yıldır Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sponsorluğunu sürdürdükleri, bunun yanı sıra “Cafe Down”, “Engelsiz Çiçek Serası”, “Engelsiz Bilişim Günleri”, “Engelsiz Yaşam Seminerleri” gibi projelerle engelliler alanında birçok ilke imza attıkları belirtildi. Kuzey Kıbrıs Turkcell açıklamasında aynı farkındalıkla engelli haftasında yayınladığı ‘işaret dili’ videosu ile İngiltere’de finale kalarak ülkemizi yurt dışında bir kez daha temsil etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu da dile getirdi.

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur