1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Hayal Tiyatrosu, ‘Taboo’ adlı oyununun ilk gösterimini yapıyor.
Hayal Tiyatrosu, ‘Taboo’ adlı oyununun ilk gösterimini yapıyor.

Hayal Tiyatrosu, ‘Taboo’ adlı oyununun ilk gösterimini yapıyor.

Hayal Tiyatrosu adlı çok-kültürlü gençlik tiyatrosu ilk oyununu 16 Kasım Perşembe günü sahneliyor.

A+A-

 

Hayal Tiyatrosu adlı çok-kültürlü gençlik tiyatrosu ilk oyununu 16 Kasım Perşembe günü sahneliyor. Mağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan oyun saat 20.00’da başlayacak. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Lefkoşa gösterimi ise 18 Kasım Perşembe günü, ara bölgede bulunan Dayanışma evinde saat 19.00’da başlayacak. Her iki oyun ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir.

Hayal Tiyatrosu, 2017 yaz aylarında Mağusa’da kurulmuş olup, Maraş-Der katkılarıyla faaliyet göstermektedir. Ayrıca, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Büyü programı tarafından da desteklenmektedir”

Hayal Tiyatrosu nedir?

“Hayal Tiyatrosu çok-kültürlü bir gençlik grubudur. Experimental (deneysel) tiyatro yöntemiyle, topluma alternatif bir ses olmayı, sorunlara dokunmayı ve farklı kesimlerden gençlerin bir araya gelmesini amaçlar. Biz, herkesin kendine özgü bir hikayesi olduğuna ve bu hikayelerin yaratıcı bir biçimde ifade edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Oyunlarımız, herkesin katılımı ve katkısıyla yazılan ve deneye yanıla inşa edilen bir formattadır. Bu yöntem, katılımcılar arasındaki takım çalışmasını, karşılıklı öğrenmeyi ve farklı seslerin duyulmasını arttırır. Katılımcılarımızın farklı etnik, kültürel ve sosyal kesimlerden oluşması, herkes için çok faydalı bir öğrenme ortamı oluşturur.

Hayal Tiyatrosu, 2017 yaz aylarında Mağusa’da kurulmuş olup, Maraş-Der katkılarıyla faaliyet göstermektedir. Ayrıca,  Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Büyü programı tarafından  desteklenmektedir”

 

 

 

Bu haber toplam 2542 defa okunmuştur
Etiketler :