1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Havada GREV var
Havada GREV var

Havada GREV var

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Perşembe günü Ercan’da grev gerçekleştirileceğini duyurdu.

A+A-

 

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Perşembe günü Ercan’da grev gerçekleştirileceğini duyurdu. Sendikanın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

 

Bizler Kıbrıslı Türk Hava Trafik Kontrolörleri olarak  Kıbrıs hava sahası üzerinde 38 yıldır Güney Kıbrıslı Rum Kontrolörlerin tüm müdahalelerine ve karalama kampanyalarına  rağmen yedi gün yirmi dört saat kesintisiz, gökyüzünün güvenliğini ve denetimini sağlamaktayız. Bu süreçte havacılık sektörü çağ atlamış; birçok ülke bu sektörün ülke ekonomisine ve imajına pozitif getirilerinin farkına vararak,  havacılığın kalitesini arttırmak için personel yapısını, verimliliğini, çalışma şartlarını çağdaş koşullara göre düzenleyerek  değişen zamanı yakalamaya çalışmaktadır. Ülkemiz coğrafyasında birçok olumsuz etki ve siyasilerin “politik” tavırlarına rağmen hava trafik kontrol hizmetlerini dünyadaki benzerleri ile aynı kaliteye taşıdık. Şu an verdiğimiz hizmetleri kullanan uluslararası şirketler bunun en büyük kanıtıdır.
Ancak havacılık sektöründeki anahtar meslek olan kontrolörlük, ayaklar altına alınmış, meslek onuru çiğnenmiş mesleğin hakkı emekçilerine inatla iade edilmemiştir. Yaptığımız girişimler süslü cümleler ve boş vaatlerle söndürülmek istenmekte grev yasaklarıyla belirsiz zeminlere itilmektedir.  Kontrolörler süreci sonuna kadar götürmekte ıslarlı olup halen yasalarda yapılması gereken düzenlemeleri ve tüm dünyada var olan havacılık tazminatlarının ödenmesini talep etmektedir.  Hükümetin umursamaz tavırlarını protesto etmek amacıyla 14.03.2013 Perşembe günü saat 08:30’dan başlayarak Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Ercan Havalimanı’nda 24 saatlik uyarı grev yapacaktır.

Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
Etiketler : ,