1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Hava’da grev uyarısı
‘Hava’da grev uyarısı

‘Hava’da grev uyarısı

Kapısız: “14 Ekim’e kadar sorunlar çözüme kavuşturulmazsa, 15 Ekim’de 09.00-19.00 saatleri arasında uyarı grevine gideceğiz”

A+A-

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), 14 Ekim’e kadar sorunlarının çözüme kavuşturulmaması halinde 15 Ekim’de greve gideceğini açıkladı.

HTSK Başkanı Cem Kapısız, bu güne kadar özlük hakları ve yasalar konusunda yaptıkları görüşmelerde, hükümet yetkilileri tarafından vaatler verildiğini ancak problemlerin giderilmesi adına hiçbir somut adım atılmadığını savundu.

Kapısız, yaptığı yazılı açıklamada, süreç boyunca hükümetin ve ilgili kurumlarının bu konular için çözüm üretebilmiş olması gerektiğini ifade ederek, gelinen noktada verilen sözlerin tutulmayıp hiçbir girişim yapılmadığını kaydetti.

Cem Kapısız, grev yasağının kalkması ve verdikleri sürenin de dolması ile sendikanın 14 Ekim mesai bitimine kadar somut adım atılmaması halinde, 15 Ekim Çarşamba günü saat sabah 09.00’dan akşam saat 19.00’a kadar uyarı grevi yapacağını açıkladı.

Kapısız, sendika taleplerini şu şekilde sıraladı:
“Tasarlanan kamu reformunun hayata geçirilmesi durumunda, Hava Trafik Kontrolörlerinin uğrayacağı mağduriyetin ve dairede oluşacak kadro tıkanıklığının giderileceğine dair Başbakan’dan yazılı taahhüt; Hava Trafik Kontrolörlerinin özlük haklarının yeni Teşkilat Yasası’nda düzenleneceğine dair Başbakan’dan yazılı taahhüt; Terfi alabilmek için aranan nitelikleri karşılayan personele derhal terfi sınavı ve mülakatlarının yapılması; Önce göç yasası yürürlükten kaldırılıp hemen ardından Hava Trafik Kadrolarına personel alınması için münhal açılması. TAK

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur