1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hava sıcaklığı düştü, kar geldi…
Hava sıcaklığı düştü, kar geldi…

Hava sıcaklığı düştü, kar geldi…

Kara hasret adanın Kuzeyi’nde özlenen kar manzaraları izlenmeye başlandı

A+A-

DİKKAT BU YOLLAR KAPALI

Polis, kar yağışı nedeniyle Girne Dağyolu’nda bulunan Beşparmak Kafeterya önünden Alevkayası’na giden yol ile Görneç-Alevkayası arasında kalan güzergahın trafik akışına kapandığını duyurdu.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, bir önceki duyuruda belirtilen St. Hilarion Kalesi’ne giden yolun hala kapalı olduğu kaydedildi.

Polis, kar yağışı nedeniyle Alevkayası-Esentepe yolunun da, Karaağaç kavşağından itibaren trafik akışına kapandığını duyurdu.

Yoların karın trafik açısından tehlike oluşturmasından dolayı trafiğe akışının durdurulduğu belirtilirken, sürücülerin yağış olan bölgelerde dikkatli seyretmeleri istendi.


Soğuk hava etkisini gösterdi, Çatalköy sırtlarına kar düşmeye başladı… Kara hasret adanın Kuzeyi’nde özlenen kar manzaraları izlenmeye başlanırken, özellikle Çatalköy’ün üstünde kar birikti.

Boğaz’da da sulu kar yağışının başladığı öğrenildi…

Polis, güvenlik amaçlı  St. Hilarıon kavşağından itibaren Kozan kavşağına kadar olan yolu kapattı. Ekiplerin bölgede iş araçları ile kar temizlik çalışması yaptığı belirtildi.

polis-yol.jpg

 

kar-manzara.jpg

karr.jpg

kar-guzel-001.jpg

 

mahsur.jpg

Mantar toplama gittiler, mahsur kaldılar

Öte yandan Selvili Tepe’ye mantar toplamaya giden Miraç Tütüncü ve Sami Tütüncü isimli baba oğul, araçlarındaki benzinin bitmesi nedeniyle dağda 4 saat mahsur kaldı.

Kar yağışının başlaması nedeniyle akrabalarından yardım isteyen baba oğul, ikinci şoku da akrabalarının kar nedeniyle yolda kalmasıyla yaşadı.

Basın mensuplarının yardım ettiği baba oğlun ısınmak için araçlarının döşemelerini yaktıkları öğrenildi.

 



“HAVA SÜRATLE SOĞUYOR. YARIN DA OLDUKÇA SOĞUK OLACAK

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran ise, bugün akşam saatlerine kadar iç kesimlere karla karışık yağmur ya da kısa süreli kar yağma olasılığı olduğunu söyledi.

 Buran, Selvili Tepe’de hava sıcaklığının 0 derecenin altına düştüğünü belirterek, “Bu saatten sonra yüksek kesimlerde kar bekliyoruz” dedi.

Ülkenin, üst atmosferdeki soğuk havanın etkisinde olduğunu söyleyen ve “Hava süratle soğuyor, yarın da oldukça soğuk olacak” diyen Buran, şunları kaydetti:

“Bugün akşam saatlerine kadar iç kesimlere karla karışık yağmur ya da kısa süreli kar yağma olasılığı var. Özellikle de dağa yakın yerleşim yerlerine... 

Hava sıcaklığı bugün iç kesimlerde 6 ile 7, yarın 7 ile 10 derece olacak. Diğer günlerde sıcaklık 11 ile 14 dolaylarında seyredecek.” 

YARIN DON BEKLENİYOR

Ülkede yarın bazı bölgelerde yağış ve sabah saatlerinde don olayı bekleniyor.

Meteroloji Dairesi tahminlerine göre, en yüksek hava sıcaklığı 7-10 derece dolaylarında olacak; doğu kesimlerde yer yer hafif sağanak yağmur yağacak ve sabah saatleri yer yer don olayı bekleniyor.

Yarından sonraki günlerde ise en yüksek sıcaklığın 11-14 derece civarında olması bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nin 28 Ocak – 3 Şubat dönemini kapsayan raporuna göre, KKTC belirtilen süre içerisinde alçak basınç sistemi ile periyodun ilk günü oldukça soğuk, diğer günlerde ise soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Pazar ve pazartesi günleri parçalı  bulutlu  olacak sabah saatleri yer yer don olayı görülecek;  sonraki günler ise bulutlu olacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı  yönlerden orta kuvvette, cumartesi günü kuvvetli, öğleye kadar yer yer fırtına şeklinde esecek.

(tak)

 

 

Fotoğraflar: Didem Menteş ,sosyal medya

Bu haber toplam 6299 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Havalar soğudu, kar yağışı başladı

Havalar soğudu, kar yağışı başladı

Havalar soğudu, kar yağışı başladı

İlgili Haberler