1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Hastaneyi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”
"Hastaneyi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”

"Hastaneyi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimliği, son dönemde bazı basın kuruluşlarının hastaneyi “hedef tahtası haline getirerek, itibarsızlaştırmaya çalıştığını” kaydetti.

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimliği, son dönemde bazı basın kuruluşlarının hastaneyi “hedef tahtası haline getirerek, itibarsızlaştırmaya çalıştığını” kaydetti.

Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Sonuç Büyük, konuyla ilgili yazılı açıklamasında “En az %80 dolulukla hizmet veren hastanemizi kötülemekle elimize ne geçecek?” ifadelerini kullandı.

Büyük, koldaki enfeksiyon ile ilgili haberin araştırılarak, kamuoyunun daha sonra bilgilendirileceğini de kaydetti.

Hastanenin adını, Kıbrıs Türklerinin siyasi ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan Dr. Burhan Nalbantoğlu’ndan aldığına işaret eden Büyük, “son günlerde bir kısım medya kuruluşu tarafından hedef tahtası haline getirilerek sürekli eleştiri bombardımanına tutulup itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Basın sektörünün zor şartlar altında çalıştığının farkında olduklarına işaret eden Büyük,  “Ancak bazı durumlarda detaylı araştırma yapmadan yanlış algılamalara neden olan haber yapılması basın etiği açısından son derece sakıncalıdır. Görüntülü haberlerin de izin alarak, kişileri teşhir etmeyecek ve insanlarda travma etkisi oluşturacak görüntülerden uzak durulması son derece önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kuruluşundan bu yana en donanımlı hastane konumunda olduğunu belirten Büyük, yıllardır zorda kalan her kamu ve özel sağlık kuruluşunun Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne “sığındığını” söyledi.

“Gerekirse soruşturma açılır…”

Büyük şöyle devam etti: “Yıllardır dışarıdan gelen her komplikeli hastaya bu hastane ve çalışanları bakmaktadır. Her hastanede olduğu gibi en yoğun bir şekilde çalışan bu hastanede de komplikasyonlar gelişebilmektedir. Önemli olan ortaya çıkan bu komplikasyonları tedavi etmektir. Basın ortamında tartışmak değil. Hastanede oluşan komplikasyonlarla ilgili olarak eğer ihmal veya malpraktis varsa, hastane yönetimi konuyu değerlendirir ve bir daha olmasın diye önlemler alır, gerekirse de soruşturma açar”

 

“En az %80 dolulukla hizmet veren hastanemizi kötülemekle elimize ne geçecek?”

Hastanenin hedef tahtası haline getirilmesinin kime ne kazandıracağını soran Büyük, aksine bu durumun hastane ve çalışanlarına güvensizliği artırarak, tedavilere ve hastalara olumsuz şekilde yansıyacağını anlattı.

Hastanenin, hali hazırda yeni ihale yasasından kaynaklanan alımlarda yaşadığı sıkıntıları olduğuna işaret eden Büyük, bu durumun en yakın zamanda düzene gireceğini anlattı.

“Hastanemiz hekim eksikliğine rağmen tamamen randevu sistemine geçmeye çalışmaktadır. Bir takım sorunlar yaşansa da hizmet kalitesi giderek artmaktadır” diyen Büyük, şöyle devam etti:

“Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çalışanları eldeki imkanlar çerçevesinde halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam etmektedir. En az %80 dolulukla hizmet veren hastanemizi kötülemekle elimize ne geçecektir. Sonuçta halkımız mağdur olacaktır. Hastane yönetimi olarak hastanemize karşı yapılan bu tür haberlerin son bulmasını temenni eder, herkesi olayları doğru bir şekilde yorumlamaya davet ediyoruz”

Büyük, koldaki enfeksiyon ile ilgili haberin araştırılarak kamuoyunun daha sonra bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2164 defa okunmuştur