1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HASTANEDE SIR ÖLÜM
HASTANEDE SIR ÖLÜM

HASTANEDE SIR ÖLÜM

Başhekim: Hastaya karotis bypass cerrahisi yapıldı, ikinci aşamada koroner bypass cerrahisi planlandı. Refakatçisi olan oğlunu eve gönderdi, hemşireye de uyuyacağını ve odada kalmamasını söyledi. Sabah 06:00 da yapılan hemşire vizitinde hastamız, oda ban

A+A-

Yakın Doğu Hastanesi'nin Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi görmekte olan Rus uyruklu 78 yaşındaki Georghi Kalachev odasında ölü bulundu

Didem MENTEŞ

Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi görmekte olan Rus uyruklu 78 yaşındaki Georghi Kalachev, kalmakta olduğu odada ölü bulundu. 27 Ekim 2014 tarihinden beri hastanenin Kardiyoloji Bölümü’nde yatmakta olan Kalachev, kalp ve şah damar tıkanıklığı sonrası geçirdiği ameliyat (bypass) sonrasında kalmakta olduğu odasının banyosu içerisinde ölü vaziyette bulundu.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen’in yaptığı yazılı açıklamada 06:00 sıralarında hastanın büyük damar yoluna bağlı kateteri kestiğini ve buna bağlı olarak  boynunun sağ bölgesinde de oluşan kanama nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Polisin olay hakkında inceleme ve soruşturma başlattığı bildirilirken, Georghi Kalachev’e bugün otopsi yapılacağı belirtildi.

“Oda banyosunda yere yığılmış vaziyette bulundu”

Başhekim Sevim Erkmen yaptığı yazılı açıklama şöyle: “Georgi Kalachev isimli 78 yaşındaki hastamız, 27.10.2014 tarihinde, göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloji kliniğimize başvurmuştur. Klinikte yapılan muayene ve ileri tetkiklerde hastada koroner arter hastalığı ve karotis arter hastalığı saptanmıştır.
03 Kasım 2014 tarihinde hasta ameliyata alınarak öncellikle karotis bypass cerrahisi yapılmıştır. İkinci aşamada ise koroner bypass cerrahisi planlanmıştır. 05 Kasım 2014 tarihinde sabah 05:30 sularında, refakatçi olarak yanında kalan oğluna uykusunun geldiğini ve dinlenmek istediğini söyleyerek, yanında kalmasına gerek olmadığını dile getirmiş ve oğlunu eve göndermiştir. Aynı şekilde hemşireye de  uyuyacağını ve odada kalmamasını söylemiştir.  Sabah 06:00 da yapılan hemşire vizitinde hastamız, oda banyosunda yere yığılmış vaziyette bulunmuştur. Hemşirenin incelemesinde hastanın büyük damar yoluna bağlı kateteri kestiğini ve buna bağlı olarak  boynunun sağ bölgesinde de kanaması olduğunu tespit etmiştir. Yapılan kalp masajına rağmen, hastanın hayatını kaybettiği bildirilmiştir. Hastane olarak herhangi bir eksik veya kusurumuzun olmadığı bu talihsiz olaydan dolayı son derece üzgünüz. Ailenin acısını paylaşıyor, kendilerine baş sağlığı diliyoruz.”

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur