1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hastane Başkhekimleri YENİDÜZEN'e konuştu
Hastane Başkhekimleri YENİDÜZENe konuştu

Hastane Başkhekimleri YENİDÜZEN'e konuştu

Asya ve Avrupa’da milyonlarca kişiyi etkileyen grip salgını Türkiye’nin de kapısına dayandı. YENİDÜZEN’e konuşan devlet hastanesi başhekimleri, ülkede grip vakalarının görülmesine rağmen, salgının olmadığını söyledi

A+A-

Ayşe GÜLER

Tüm dünyada etkisini hissettiren, özellikle Asya ve Avrupa’da milyonlarca kişinin hastanelerde tedavi olmasına neden olan grip salgını Türkiye’nin kapısına dayandı, Kuzey Kıbrıs’ta da paniğe neden oldu.
Türkiye’deki Sağlık Bakanlığı, ‘girip salgını’ nedeniyle alarma geçmesinin ardından gözler Kıbrıs’ın kuzeyine çevrildi.
YENİDÜZEN’e konuşan devlet hastanesi başhekimleri, ülkede şu anda grip salgının olmadığını, günde ortalama 5 ila 15 grip vakasının hastaneye başvurduğunu dile getirdi.
Başhekimler, her yıl kış mevsiminde hava sıcaklığının değişmesiyle grip vakalarında artış görüldüğünü, bu yılki gribal enfeksiyon vakalarının ayni oranda seyrettiğini belirtti.
Bunun yanı sıra sadece Mağusa Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Aykut Üretici ise şu anda günde ortalama 15 hastanın grip başvurusunda bulunduğunu, 1 veya 2 hastanın da hastanede yatarak tedavi altına alındığını dile getirdi, bu sayının 2 hafta öncesine kadar çok daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü uyardı
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri salgın nedeniyle harekete geçti, grip salgınının 3 hafta içinde daha da geniş bir alana yayılacağı uyarısında bulundu.
Örgüt, özellikle çocuk, yaşlı ve kalp hastalarının virüsten korunması gerektiğini dile getirdi.
Bazı hastaların grip nedeniyle okula ve işyerlerine gidemediği de belirtildi.
Hastalığın en çok 14 ila 65 yaş aralığında görüldü de ifade edildi.

Türkiye alarmda
4 milyondan fazla vatandaşı etkileyen hatta ölümlere bile neden olan grip salgını, Avrupa ve Asya’dan sonra Türkiye’yi tehdit eder noktaya geldi.
Yaşananlar üzerine Türkiye’deki Sağlık Bakanlığı alarma geçti, ‘Bilim Kurulu’ grip gündemiyle olağanüstü toplandı.

--------


Başhekimler ne dedi?


Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Aykut Üretici: “Günde 1 veya 2 hastayı grip nedeniyle hastaneye yatıyoruz”

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Aykut Üretici, günde ortalama 15 hastanın grip başvurusunda bulunduğunu belirterek, 1 veya 2 hastanın da hastanede yatarak tedavi altına alındığını dile getirdi.
Üretici, 2 hafta öncesine kadar bu sayının çok daha fazla olduğunu ifade ederek, bölgede grip salgını olduğunu ancak şu anda şiddetinin azaldığını dile getirdi.

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu : “Günde 10 hasta, hastaneye başvuruyor”

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, mevsim nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da grip şikayetiyle hastaneye başvuran kişilerin olduğunu söyledi.
Günde 10 kişinin grip şikayetiyle hastaneye geldiğini belirten Beyoğlu, “kışta yaşanan artış, bu yıl da geçerli oldu. Günde 10 kişi hastaneye başvuruyor. Salgın yok” dedi.

Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Hasan Şafakoğulları: “Grip ve yüksek ateş şikayetiyle gelen hastalar var”

Öte yandan Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Dr Hasan Şafakoğulları ise mevsim değişikliği nedeniyle son günlerde grip ve yüksek ateş şikayetiyle günde 5 veya 6 hastanın hastaneye başvurduğunu söyledi.
Şafakoğulları, mevsim değişikliği nedeniyle girip vakalarının her sene görüldüğünü ifade ederek, halsizlikle başlayan hastalığın birkaç gün sürdüğünü, telaşlanacak bir durum olmadığını dile getirdi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Erdoğmuş: “El hijyenine dikkat etmeli”
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Zafer Erdoğmuş ise gribal enfeksiyonların özellikle 0-6 yaş ile 65 yaş üzerindeki kişiler ile hamileler ve kanser hastalarının dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Domuz gribi vakalarının görüldüğü dönemde alınan tedbirlerin gribal enfeksiyon için de alınması gerektiğini ifade eden Erdoğmuş, vatandaşların özellikle el hijyenine özen göstermesinin şart olduğunu belirtti.
Erdoğmuş, bunun yanı sıra kalabalık ortamlardan ve toplu taşımacılık alanlarında dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur