1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hastalıklardan korunmada ve sağlıklı yaşamda hayat enerjisi Far Infrared (Isı Tedavisi)
Hastalıklardan korunmada ve sağlıklı yaşamda hayat enerjisi  Far Infrared (Isı Tedavisi)

Hastalıklardan korunmada ve sağlıklı yaşamda hayat enerjisi Far Infrared (Isı Tedavisi)

Hastalıklardan korunmada ve sağlıklı yaşamda hayat enerjisi Far Infrared (Isı Tedavisi)

A+A-


Dr. MEHMET TUFAN
 

Halk Sağlığı uzmanı
drmehmettufan@gmail .com

 

Bu da nerden çıktı demeyin.
          Hastalıklardan korunmada ve sağlıklı yaşamın devamlılığında hayat enerjisi, insanların, hayvanların ve bitkilerin,  daha doğrusu dünyada yaşayan tüm canlıların bedensel ve doğal olarak sahip oldukları bir ısı enerjisidir. Bu enerji aynı zamanda güneş ışınları arasında da mevcuttur ve dünyamızı ısıtan ışınlar tarafından oluşturulmaktadır. Bu ışınlar maddeye temas eder etmez ısı enerjisine dönüşen uzun dalga boylu ve gözle görünmeyen ışınlardır. (Far Infrared Işınlar)
      Biyolojik elektromanyetik bir yapı olan insan vücudunda üretilen uzun dalga boylu görünmez ışınların yoğunluğu çeşitli iç ve dış etkenlerin etkisi altında farkı seviyelerde olmaktadır. Işınların yoğunluğu yüksek olduğu zaman kendimizi çok sağlıklı hissederiz ve her türlü hastalığa karşı güçlü oluruz. Hastalığa yakalanmayız.  Ne zaman ki vücudumuzda üretilen bu uzun dalga boylu görünmez ışınların yoğunluğu azalmaya başlar, hastalıklara yakalanmaya ve yaşlanmaya meyil artmaya başlar. İnsan vücudu, uzun dalga boylu görünmez ışınların etkisi altında dört saat süre ile kalabilir. Ve hiçbir şekilde cildin yanmasına neden olmaz. Uzun dalga boylu görünmez ışınlar tüm yaşayan canlılar için sağlık vericidir ve yaşamın devamlılığı için gereklidir.

Güneş ışınları

Çok eski zamanlardan beri insanlar güneş ışınlarının sağlığı koruduğuna, hatta yükselttiğine inanıyorlardı. Güneş tedavisi uzun dalga boylu ışınların doğal yolla bedene uygulanmasının bir şeklidir.  Güneş ışınları içerisinde doğal olarak görünmeyen uzun dalga boylu (Farinfrared) ışınlar yoğun olarak bulunmaktadır. Güneşi yaşam kaynağımız yapan ısı, bu ışınların oluşturduğu enerjidir.  Fakat güneş tedavisinde(Güneş banyosu) mevcut zararlı ultraviyole ışınları nedeni ile ısı kontrolü mümkün olamamaktadır ve ultraviyole ışınları cildi yakmakta, dahası vücutta radikal (hücrelere zarar veren) maddelerin oluşmasına neden olarak kanserojen etki göstermektedir.
Güneşe çıkan çocukların kemiklerinin gelişmesi, güneş alan bitkinin büyümesi, meyvelerinin gelişmesi, güneş alan bir evin daha sağlıklı olması bu ışınların canlıların yaşamlarındaki önemini kolayca açıklayabilir. Bu ışınların en önemli özelliği cisimleri doğrudan ısıtmasıdır.

Isı tedavisi sistemleri:

Far infrared ışını yayan ısı teknolojisi sistemleri vücudumuza doğal bir ısı sağlar Bu sistemler güneş banyosundan farklı olarak tamamen sağlıklı ve güvenlidir. Cilde kesinlikle zarar vermez. Bu ısı sistemleri radyan ısıtma sistemleri olup tıpkı güneş gibi etki ettiği alandaki havayı değil, cisimleri ısıtır.

Far infrared-yaşam enerjisinin biyofizik etkileri
-Zararlı maddelerin atılması
Far infrared ısı sistemi cilde temas ettikten sonra dört santimetre kadar derine etki edebilen bir ısıdır. Bu etki, ciltteki kılcal damarların genişlemesine, ter kanallarının açılmasına ve terlemeye ve terle beraber vücuttaki toksinlerin-radikallerin dışarıya atılmasına neden olur. Genel kabule göre far infrared ısıtma sistemlerinde 100 birim terleme ile 20 birim toksin vücut dışına atılır.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir
Far infrared ısı sistemi kandaki kümelenmiş akyuvarları uyararak aktif olmasını ve düzenli olarak çalışmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Hastalıklara karşı vücut direnci yükselir. Far İnfrared ısı enerjisinin yoğunluğu vücudumuzda ne kadar yüksek olursa,  bağışıklık sistemimiz o kadar güçlü olur.
-Cildi canlandırır, güzellik verir
Far infrared ısı cilt altında biriken yağların, toksinlerin, kimyasalların ve diğer zararlıların terleme ile dışarı atılmasını sağlar. Bu sayede agne, egzama, selülit ve benzeri hastalıklardan kurtarır ve deriye kaybetmiş olduğu esnekliği ve yumuşaklığı kazandırır.
-Kalp sağlığını korur
Far İnfrared ısı sisteminin sağladığı ısı etkisi ile vücut içerisindeki kan damarları genişler. Bu sayede oksijenli temiz kanın vücudun en uç noktalarına kadar ulaşmasını sağlar. Damarlardaki kan basıncını düzenler, yüksek tansiyonu normale indirir, kolesterolü düşürür, kalp atımını düzenler. Kalp pili olan hastalar bu sistemlere giremezler.
-Yaşlanmayı önler
Far infrared ısı sisteminin sağladığı ısı enerjisi tüm iç organları ve salgı bezlerini uyarır. Genel vücut yapısını yeniden düzenler. Bu sayede erken yaşlanmayı önleyerek sağlıklı yaşama süresini uzatır.
-Zayıflamayı sağlar
İnfrared ısı sistemi ile derinlemesine ısınan vücut, hücresel metabolizma artması nedeniyle enerji ihtiyacını vücuttaki yağları yakarak sağlar. Cildin dört santimetre derinliklerine kadar olan bölgelere etki ile yağ hücrelerini parçalar. Bir seanslık uygulamada 700-1000 kalori (yaklaşık 90-100 gr yağ) yakılabilinir.
-Ağrı giderici etkisi
Far İnfrared ısı enerjisi Romatizmal ağrılarda ve kas-eklem ağrılarında etkilidir. Vücudun kendi ağrı kesici endorfinin (Morfinin bin katı kadar daha güçlü etkili) salgılanmasını sağlar. Bu sayede kas ve kemik sisteminden ve eklemlerden kaynaklanan her türlü ağrıyı giderir. Kireçlenme durumlarında hızla iyileşmeler olur.
-Stresi rahatlatır
Far İnfrared ısı enerjisi kronik yorgunluk, stres, depresyon ve bitkinlik durumlarını çok hızlı bir şekilde düzelterek vücudu rahatlatır.
    Far İnfrared ısı enerji sistemleri pek çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, sağlık alanında uzun yıllardan beri farklı amaçlarla kullanılmaktadır. İlk zamanlardan beri hastanelerde prematüre servislerinde bebeklerin ısıtılmasında kullanılmaktadır.
        Son 20 yıldan beri ilerleyen teknoloji ve elde edilen deneyimler sayesinde günümüzde ileri derecede profesyonel olarak geliştirilmiş far İnfrared ısı enerjisi sistemleri kanser dahil, artık hastalıklardan korunmada, koruyucu hekimlik servislerinde ve hastalıkların tedavisi amacı ile de çeşitli branş kliniklerinde başarılı ve güvenli bir doğal tedavi metodu olarak kullanılmaktadır.
         Son 10 yıllık dönemden beri FDA onaylı Far İnfrared ısı enerjisi sağlayan tıbbi cihazlarla özellikle Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, Amerika, Kanada,  Orta Asya, Avustralya, Almanya ve Meksika’da, kanserle mücadelede profesyonel kabul görmüş uygulamalar yapılmaktadır. Yapılmış araştırmalar ve uygulamalar sonrasında artık Far İnfrared ısı enerjisi ile 40-41-42 derecedeki ısıya dayanıklı olmayan kanser hücrelerinin, normal vücut hücrelerine hiç zarar vermeden öldürülmesi, bir tedavi uygulaması olarak kanser tedavisinde yerini almıştır.  Bu uygulamalar, % 50 olan kanser hastalığından ölümleri azaltacaktır.

Bu haber toplam 16760 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 120. Sayısı

Adres Kıbrıs 120. Sayısı