1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Haskasap birincilikle başladı
Haskasap birincilikle başladı

Haskasap birincilikle başladı

KKOK tarafından organize edilen 2015 Rapa Drift Şampiyonası’nda koşulan ilk yarışla start aldı

A+A-

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün (KKOK) organize ettiği KKTC 2015 Rapa Drift Şampiyonası’nın ilk ayağı dün Cemsa Karting pistinde yapıldı. Yarışı finalde son şampiyon Celal Bozbeyli’yi eleyen Enver Haskasap kazandı.

26 yarışmacının mücadele ettiği Rapa Drift Şampiyonası’nın ilk ayağında sıralama turlarının ardından en iyi puanları elde eden 8 yarışmacı tur atlarken, 9 – 24 arası yarışmacılar puanlarına göre çapraz eşleşme usülü ile ikinci turda mücadele etti.

Rakiplerini bir bir eleyerek yarı finale kalan 4 yarışmacı, Enver Haskasap, Kerim Beşok, Celal Bozbeyli ve Edim Macila oldu. Yarı finalin ilk mücadelesinde 2012 Şampiyonu Kerim Beşok’u eleyen Enver Haskasap finale adını yazdırırken karşısına Edim Macila’yı eleyen son şampiyon Celal Bozbeyli çıktı.

Finalde büyük çekişme

Çok büyük çekişmeye sahne olan final mücadelesinde çok az farkla rakibine üstünlük sağlayan Enver Haskasap, Nissan 350Z otomobiliyle sezonun ilk yarışında galibiyete uzanan taraf oldu. Üçüncülük mücadelesinde ise Edim Macila rakibi Kerim Beşok’a üstünlük sağlamayı başardı. Sezonun ikinci yarışı 17 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak.

2015 RAPA DRİFT ŞAMPİYONASI 1. AYAK İLK 4

1. Enver Haskasap
2. Celal Bozbeyli
3. Edim Macila
4. Kerim Beşok

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur