1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hasır Restaurant
Hasır Restaurant

Hasır Restaurant

Hasır Restaurant

A+A-

Zekai Altan

Hasır Restaurant Telekomünükasyon Dairesi ile Türkcell binasının hemen yanında. Buradaki konumu itibarı ile merkezi bir noktada. Küçük ve yeşile bürünmüş bir bahçesi ile hizmet veriyor. Bahçenin yanında da araç park alanı. İç alan oldukça temiz. Hijyenik. Salonda otururken mutfakta çalışanları çok rahat görebilirsiniz. Açık mutfak. Mutfakta kullanılan tüm araçlar da paslanmaz çelik. Personel üniformalı. Mekanın sahibi Mustafa Cemal bey. Turizm Bakanlığına otuz yılını vermiş tecrübeli bir turizmci. Özellikle Planlama Dairesi Müdürlüğü döneminde yaptığı çalışmalar ve eserler ortada. Karmi projesinin ve Arch House’ların mimarı. Şimdi emekli ve oğlu ailesi için bu mekanı açtı. Adını da Kıbrıs’a özgü Hasır koydu.

BİR ÖĞLE YEMEĞİNE NE DERSİNİZ


Sayın Tuncer Bağışkan abimiz burada çok nefis bir kuru fasulye yediğini defalarca söyledi. Ve burada bir yemek almamı da ekledi. Bu önerisini kabul edip buraya öğle yemeğine gittik. Hasır Restorana gittiğimizde mekan sakindi. Sessiz. Burada sakin ve temiz bir ortamda bir kahve alırken yavaş yavaş servise hazırlanan personelin de hızlandığını gözlemledim. Burada kurulan sistem self servis. Yemeğinizi kendiniz alırsınız. Yemek salonu ile mutfak arasında kurulu olan sistemde yemekler açık büfe biçiminde sıralı ve yemeğinizi kendiniz alırsınız. Tüm yiyecekler hijyenik koşullarda. Özellikle ekmek dilimleri özel olarak poşetlenmiş olarak servis ediliyor.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü listesi yok. Mönü önceden planlandığı için her günün mönüsü belli. Çorba ve dört çeşit her gün değişken bir mönü. Öğle vaktine yakın gittiğimiz mekanda hareketlilik öyle bir başladı ki az daha oturduğumuz yeri bile kaybediyorduk. Restoran tamamen doldu. Mesai saati arası olduğundan tüm çalışanlar ve memur kesimi buraya geldi. Restoranın misafir portföyü çalışan ve memur kesim. Biz de sıraya girerek yemeklerimizi aldık. Arnavut ciğeri, patates fırında tavuklu ve salata. Bugünkü mönüde ayrıca mercimek çorbası, tas kebabı ve tepsi böreği vardı. Kıbrıs mutfağı ev tadı bir mönü. Porsiyonlar da doyurucu. Burada çok uzun süreli oturmanız da gerekmez. Gerçek anlamda damak tadında nefis bir yemek yeme olanağınız yaratıldı. Hasır Restoran gündüz saatlerinde çalışan bir mekan. Özellikle öğle mesai arasında. Buradaki temiz ortam ile lezzetler birbirini tamamlayan iki önemli ayrıntı. Fiyatları da makul. Haftanın beş gününe bölünen mönüler de farklı. Her günün ayrı bir mönüsü vardır. Evet, slow food’un bir örnek mekanı. Kentlerde aranan bir mekan türü. Hem kısa süreli, hem de ev mutfağı damak tadı mönüler alabileceğiniz bir mekan. Öğle mesai arası mutlaka uğrayacağınız bir mekan. Paket servisi de verilmektedir.


MÖNÜ

KIBRIS KÖFTESİ ÇİP, SALATA VE BÖĞRÜLCE: 15 TL
KARNI YARIK PİLAV İLE: 16 TL
ORMAN KEBABI SALATA: 18 TL
DOLMA (10 ADET): 16 TL
FIRIN MAKARNA: 16 TL
TAVUK SOTE PİLAV İLE: 16 TL
ETLİ KURU FASULYE PİLAV İLE: 15 TL
MOLEHİYA: 16 TL

İÇECEKLER
KOLA: 3 TL


TELEFON: 229 19 59- 0533 849 39 02
ADRES: ŞHT. MUSTAFA DARDANA SOK. (TELEKOMÜNÜKASYON DAİRESİ YANI)-YENİŞEHİR-LEFKOŞA
KAPASİTE:
İÇ ALAN: 50
DIŞ ALAN: 50
SERVİS SAATLERİ: 08.00-17.00
KAPALI GÜNLER: CUMARTESİ –PAZAR

Bu haber toplam 4344 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 190. Sayısı

Adres Kıbrıs 190. Sayısı